Marsala er en vin som produceres i den italienske by Marsala på Sicilien. Der findes flere typer af Marsala, heriblandt Florio, som er opkaldt efter en af de største producenter; Vincenzo Florio. Marsala kan sammenlignes med portvin, madeira og sherry og nydes ligesom disse til oste, kiks og desserter.
Om marsala vinlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Marsala, Sicilien |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Rødvin, Rom |
Mængde: | ca. 2 ltr |
Lagringstid: | 2 uger |
Opskrift på marsala vinlikør
Ingredienser
- 1 fl. tør rødvin
- ½ fl. sød rødvin
- 3,5 dl rom (54%)
- 2 spsk. vanillesukker
- 40 kaffebønner
- 250 g rørsukker
Fremgangsmåde
- Tilsæt alle ingredienserne til et sylteglas.
- Stil blandingen til lagring et mørkt og køligt sted i 2 uger.
- Omrystes dagligt indtil sukkeret er opløst.
Kommentarer
Ingen.