cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Appelsinlikør

Billig likør, Frugtlikør, Likør  /  12. januar 2017
Ingen bedømmelser endnu.

Hjemmelavet appelsinlikør er en klassisk likør. Den er nem at lave og kræver ikke de store gastronomiske kundskaber. Der findes masser af kommercielle typer af appelsinlikør, heriblandt Cointreau, Curacao og ikke mindst Grand Marnier. Prøv evt. hjemmelavet appelsinlikør sammen med cognac. Sørg for at bruge meget søde appelsiner, så slipper du for at bruge for meget sukker. Denne variant kan piftes op på mange måder. Prøv f.eks. med honning istedet for sukker, for en sødere og mere cremet likør, eller med lime eller grape, for en mere syrlig smag.

Hjælp Likørbryggeriet med at lave flere gratis opskrifter!

mobilepay-logo

Send os et valgfrit bidrag, så støtter du vedligeholdelse og den fortsatte udvikling af opskrifter.

appelsinlikør
Appelsinlikør. Billedekilde: Likørbryggeriet

Om appelsinlikør

Type:Likør
Oprindelse:Ukendt
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Rom
Mængde:ca. 1,2 ltr
Lagringstid:3 måneder

Opskrift på appelsin likør

Ingredienser

  • 12 stk. appelsiner
  • 1 ltr. rom (hvid Bacardi kan anvendes, men billigere typer er at foretrække)
  • ca. 5 dl sukkersirup

Fremgangsmåde

  1. Appelsinerne pilles, således at der kommer mindst muligt af det hvide skind med. Gem både skrællen og appelsinkødet.
  2. Pil så meget af det hvide skind af skrællen og hæld skrællen i sylteglasset. Har du et juliennejern, kan du evt. rive skrællen i stedet for.
  3. Pres saften fra appelsinerne ned i glasset.
  4. Hæld rommen i glasset og stil glasset til lagring et mørkt sted i 3-4 uger.
  5. Efter 3-4 uger er det tid til at filtrere appelsinblandingen igennem et klæde.
  6. Hæld blandingen på flaske, og smag til med sukkersirup.
  7. Likøren kan nu nydes som den er eller med fordel stilles til yderligere lagring i 2 mdr.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • appelsin
  • rom

Lignende opskrifter


Triple Sec – Citruslikør

Rabarberlikør

Mashal citrus likør

Hvidvins Sangria

Kamillelikør med appelsin

Bock øllikør

Frugtlikør med appelsinsmag

Kaffelikør med appelsin

Indlægsnavigation

Appelsinlikør (Southern Comfort style)
Kakaolikør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 kaffelikør Kaffelikør med appelsin
5/5 (5)
2 karamel-sirup Karamel sirup
5/5 (4)
3 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen