Hindbærlikør er et frisk pust af frugt. Den kan laves med både friske og frosne bær. En lækker kombinationslikør for den som er villig til at eksperimentere med avancerede opskrifter.
Om hindbærlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Rødvin, Whiskey |
Mængde: | ca. 1,5 ltr. |
Lagringstid: | 8 uger |
Opskrift på hindbærlikør
Ingredienser
- 600 g hindbær (frosne eller friske)
- ½ ltr tør rødvin
- ½ ltr Whiskey
- 1 vanillestang
- Skræl fra en ½ citron
- 2 dl sukker
Fremgangsmåde
- Likøren laves ved at lave 2 separate blandinger, og derefter blande dem.
- Mos hindbærene akkurat så meget at saften kommer ud.
- Tilføj dem inkl. saft til et sylteglas, sammen med vinen og lad dem lagre i 14 dage.
- Rids vanillestangen og hæld den i et andet sylteglas sammen med whiskey og citronskal.
- Lad blandingen lagre i 14 dage.
- Filtrer hindbærvinen.
- Gem ca. 1½ dl af hindbærvinen og hæld resten i en lille gryde.
- Tilføj sukkeret og varm blandingen op ved middel varme, indtil sukkeret er opløst og blandingen har en sirupagtig konsistens.
- Lad blandingen køle af.
- Filtrer whiskeyblandingen og bland den med hindbærsiruppen i et sylteglas. Smag til med den tilbageværende 1½ dl hindbærvin.
- Stil hindbærlikøren til lagring i 4 uger.
Kommentarer
Ingen.