cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Honninglikør, Likør, Udenlandsk likør, Urtelikør  /  7. december 2016
Ingen bedømmelser endnu.

Krupnik eller Krupnikas som den hedder på litauersk, er en traditionel sød polsk bitter som er lavet på kornbitter som vodka, og indeholder honning. Der er mange opskrifter på krupnik, som ofte kan indeholde op til 50 forskellige urter. Krupnik kan serveres både varmt, ved stuetemperatur eller kold.

Hjælp Likørbryggeriet med at lave flere gratis opskrifter!

mobilepay-logo

Send os et valgfrit bidrag, så støtter du vedligeholdelse og den fortsatte udvikling af opskrifter.

krupnik-litewski
Krupnik Litewski. Billedekilde: Likørbryggeriet

Om krupnik litewski

Type:Likør
Oprindelse:Polen
Holdbarhed:Mere end 5 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 1 ltr
Lagringstid:min. 2 uger

Opskrift på krupnik litewski

Ingredienser

  • 1 tsk. kommen
  • 5 kryddernelliker
  • 5 allehåndebær (tørrede)
  • 2 kanelstænger
  • 1 vanillestang
  • 1 tsk. ingefær
  • 5 kardemomme frø
  • 1/4 muskatnød
  • 1 stk. appelsin (skræl)
  • 1 stk. citron (skræl)
  • 1 knsp. safran
  • 500 ml vand
  • 500 g honning
  • 500 ml vodka

Fremgangsmåde

  1. Knæk kardemomme frø og muskatnød.
  2. Kog krydderier, appelsin- og citronskaller og vand i en lille gryde med låg, indtil der ca. er 2,5 dl væske tilbage.
  3. Filtrer væsken og gem den flydende krydderiblanding.
  4. Brug en stor gryde (>2 ltr.), og kog honningen op.
  5. Afskum den og rør den flydende krydderiblanding i.
  6. Fjern blandingen fra varmen og lad den afkøle 10-15 min.
  7. Tilsæt alkoholen.
  8. LAD VÆRE MED AT TILSÆTTE ALKOHOL HVIS HONNINGBLANDINGEN ER FOR VARM! DET KAN SPRØJTE OG VÆRE FARLIGT!
  9. Sæt blandingen tilbage på komfuret under lavt blus, og lad det varme op i igen UDEN AT KOGE.
  10. Tag gryden af og lad den køle af i 12 timer.
  11. Kan herefter hældes på flaske og lagres i minimum 2 uger.
  12. Jo længere den får lov til at lagre, desto bedre vil den smage.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • allehåndebær
  • appelsin
  • citron
  • honning
  • ingefær
  • kanel
  • kardemomme
  • kommen
  • muskatnød
  • nelliker
  • safran
  • vanille
  • vodka

Lignende opskrifter


Grapelikør – Pompelmocello

44 likør

Rabarberlikør

Hvidvins Sangria

Salvielikør

Grøn basilikumlikør

Honninglikør – Grappa

Blommelikør

Indlægsnavigation

Mangolikør
Frugtlikør med appelsinsmag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 kaffelikør Kaffelikør med appelsin
5/5 (5)
2 karamel-sirup Karamel sirup
5/5 (4)
3 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen