Nogle kender den nok bedst fra spanske grisefester, eller måske endda frygter den. Men uanset hvor mange oplevelser man har haft med denne eksotiske sommerdrik, så er og bliver den et hit på de sene sommeraftener. Sangria har fået dens navn på grund af dens dybrøde farve, og betyder på spansk; blod.
Sangria kan laves på et utal af måder, og ingen af dem er den korrekte, da hver region har deres egen variant. Her får I dog en fra det nordlige Spanien.
Om sangria
Type: | Likør |
Oprindelse: | Spanien |
Holdbarhed: | 1-2 dage i køleskab |
Hovedbestanddele: | Rødvin, Cognac |
Mængde: | ca. 3 ltr |
Lagringstid: | 3-4 timer |
Ingredienser
- 1,5 ltr. Beaujolais el. Bordeaux rødvin
- 2 appelsiner
- 1 citron
- 200 g frisk frugt (abrikos el. fersken)
- 100 g sukker
- 1 kanelstang
- lidt revet muskatnød
- 5 dl cognac
- evt. danskvand uden citrus
Fremgangsmåde
- Vask, tør og skær appelsin og citron i tynde skiver.
- Skær den resterende frugt i stykker, og hæld det hel i et sylteglas.
- Tilsæt sukker, rødvin, kanel og muskatnød.
- Stil blandingen til lagring i køleskabet i nogle timer, og omryst jævnligt indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt herefter cognac og evt. danskvand hvis du ønsker brus i din sangria.