Selvom fransk cassis oftest er lavet på solbær, så er denne opskrift med ribs yderst delikat. Hvis du blander 1 del cassis op med hvidvin, vil du få en den populære franske cocktail kaldet; Kir. Cassis er også Hercule Poirot’s favorit drink. Om han foretrækker den serveret som Kir, kan jeg dog ikke berette om.
Om ribslikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Frankrig |
Holdbarhed: | ca. 2 år |
Hovedbestanddele: | Vodka, Snaps |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 3 uger |
Opskrift på ribslikør
Ingredienser
- 1 kg ribs, sorte (røde kan også bruges)
- 1 fl. (70cl) vodka el. snaps
- 1 vanillestang
- 1 lille stykke ingefær (meget lille)
- 500 g rørsukker
Fremgangsmåde
- Vask ribsene og lad dem dryppe af.
- Prik dem alle dem med en strikkepind eller lign. så saften kan løbe ud.
- Tilsæt alle ingredienserne til et sylteglas og stil blandingen til lagring i 2 uger.
- Omryst glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
- Filtrer herefter likøren på flaske og stil til lagring i endnu 1 uge, inden den kan nydes.
Kommentarer
Ingen.