cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Fransk ribs likør/cassis

Bitter, Fra haven, Frugtlikør, Likør, Udenlandsk likør  /  21. februar 2017
4/5 (1)

Selvom fransk cassis oftest er lavet på solbær, så er denne opskrift med ribs yderst delikat. Hvis du blander 1 del cassis op med hvidvin, vil du få en den populære franske cocktail kaldet; Kir. Cassis er også Hercule Poirot’s favorit drink. Om han foretrækker den serveret som Kir, kan jeg dog ikke berette om.

ribslikor

Om ribslikør

Type:Likør
Oprindelse:Frankrig
Holdbarhed:ca. 2 år
Hovedbestanddele:Vodka, Snaps
Mængde:ca. 1,5 ltr
Lagringstid:3 uger

Opskrift på ribslikør

Ingredienser

  • 1 kg ribs, sorte (røde kan også bruges)
  • 1 fl. (70cl) vodka el. snaps
  • 1 vanillestang
  • 1 lille stykke ingefær (meget lille)
  • 500 g rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Vask ribsene og lad dem dryppe af.
  2. Prik dem alle dem med en strikkepind eller lign. så saften kan løbe ud.
  3. Tilsæt alle ingredienserne til et sylteglas og stil blandingen til lagring i 2 uger.
  4. Omryst glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
  5. Filtrer herefter likøren på flaske og stil til lagring i endnu 1 uge, inden den kan nydes.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • ingefær
  • ribs
  • snaps
  • vanille
  • vodka

Lignende opskrifter


Julelikør

Kokoslikør

Frugtlikør med appelsinsmag

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Ferskenlikør

Pærelikør med appelsin

Lakridslikør – Dirty Henry

Verbenalikør

Indlægsnavigation

Italiensk Amaro
Skittleslikør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen