cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Karamel sirup til kaffe

Sirup  /  14. maj 2013
5/5 (4)

Karamel sirup til kaffe, desserter eller som tilsætning i likører. Cocktails som indeholder karamel sirup er blandt andet; Burnt Whiskey Sour og Caramel Apple Martini. Skulle du føle dig doven, så kan du også købe lækre karamelsirupper hos Kaffedeal.dk

karamel-sirup

Om karamel sirup

Type:Sirup
Oprindelse:Ukendt
Holdbarhed:ca. 1 år
Mængde:ca. 5 dl

Opskrift på karamelsirup

Ingredienser

  • 6 dl sukker
  • 6 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Hæld sukkeret i en lille gryde. Hæld vandet i en anden lille gryde (du kan også bruge en el-kedel).
  2. Varm vandet op så det ligger på en temperatur lige under kogepunktet.
  3. Smelt sukkeret ved middel temperatur under konstant omrøring. Øg gradvist hastigheden af røretempoet indtil sukkeret skifter til en lysbrun væske.
  4. Sluk for varmen så sukkeret ikke brænder på og fortsæt omrøringen indtil alle klumperne er forsvundet.
  5. Når sukkeret er helt smeltet og karameliseringen har fået en gylden brun farve tilsættes det varme vand gradvist.
  6. Tilsæt kun MEGET LIDT vand ad gangen, og sørg for at røre grundigt imens vandet hældes i.
  7. Når alt vandet er tilsat tænder du for varmen og lad karamel siruppen koge i ca. 15 min.
  8. Kontrollér hvor meget væsken er kogt ind. Der skal ca. være 7-7,5 dl.
  9. Kog væsken indtil du når denne mængde (gerne mindre).
  10. Tilsæt evt. vand op til 7 dl, hvis der er fordampet for meget.
  11. Når karamelsiruppen har fået en mørk og ikke for tyk konsistens er den færdig.
  12. Opbevar karamel siruppen i et lufttæt glas eller flaske, da man risikerer krystalisering hvis der fordamper for meget væske.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • karamel
  • sukker

Lignende opskrifter

Indlægsnavigation

Lavendelsirup
Kanel sirup

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 grenadine Grenadine
5/5 (2)
3 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen