Karamel sirup til kaffe, desserter eller som tilsætning i likører. Cocktails som indeholder karamel sirup er blandt andet; Burnt Whiskey Sour og Caramel Apple Martini. Skulle du føle dig doven, så kan du også købe lækre karamelsirupper hos Kaffedeal.dk
Om karamel sirup
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Mængde: | ca. 5 dl |
Opskrift på karamelsirup
Ingredienser
- 6 dl sukker
- 6 dl vand
Fremgangsmåde
- Hæld sukkeret i en lille gryde. Hæld vandet i en anden lille gryde (du kan også bruge en el-kedel).
- Varm vandet op så det ligger på en temperatur lige under kogepunktet.
- Smelt sukkeret ved middel temperatur under konstant omrøring. Øg gradvist hastigheden af røretempoet indtil sukkeret skifter til en lysbrun væske.
- Sluk for varmen så sukkeret ikke brænder på og fortsæt omrøringen indtil alle klumperne er forsvundet.
- Når sukkeret er helt smeltet og karameliseringen har fået en gylden brun farve tilsættes det varme vand gradvist.
- Tilsæt kun MEGET LIDT vand ad gangen, og sørg for at røre grundigt imens vandet hældes i.
- Når alt vandet er tilsat tænder du for varmen og lad karamel siruppen koge i ca. 15 min.
- Kontrollér hvor meget væsken er kogt ind. Der skal ca. være 7-7,5 dl.
- Kog væsken indtil du når denne mængde (gerne mindre).
- Tilsæt evt. vand op til 7 dl, hvis der er fordampet for meget.
- Når karamelsiruppen har fået en mørk og ikke for tyk konsistens er den færdig.
- Opbevar karamel siruppen i et lufttæt glas eller flaske, da man risikerer krystalisering hvis der fordamper for meget væske.
Kommentarer
Ingen.