Alle kender Baileys Cream eller Custer’s Cream, men har du nogensinde overvejet at du selv kan lave det? Det er nemmere end du tror at lave hjemmelavet Baileys, og du kan tilpasse den efter dine gæsters og egne smagsløg. Den originale Baileys, som stammer fra Dublin i Irland, er lavet på whiskey, fløde, chokolade (kakao og vanilje), karamel og sukker og blev opfundet ved hjælp af en ganske almindelig håndmixer i 1974. I dag er denne dejlige flødelikør også en af Irlands største exportvarer.
Server en hjemmelavet Baileys med isterninger eller bland den op som cocktails evt. med kaffelikør.
Om Bailey’s Irish Cream
Type: | Likør |
Oprindelse: | Irland |
Holdbarhed: | ca. 2 uger |
Hovedbestanddele: | Whiskey |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 2-3 timer på køl |
Opskrift på Bailey’s Irish Cream
Ingredienser
- 3,5 dl Irish whiskey (Jameson’s er min personlige favorit).
- 4 dl kondenseret mælk.
- 1 1/4 tsk. instant kaffepulver (må ikke blandes op i vand).
- 1,5 dl flødeskum (jo mere pisket, desto mere cremet konsistens).
- 2 spsk kakao sirup eller 1 spsk kakaopulver.
- <1/2 tsk mandelessens.
- 2 tsk vanillepulver.
- evt. 3 spsk honning (hvis du gerne vil have den lidt sødere).
Fremgangsmåde
- Tilsæt alle ingredienser i en blender.
- Blend dem sammen i ca. 30 sekunder.
- Hæld blandingen på flaske og afkøl den i køleskabet indtil den skal nydes.
- Rystes før brug og har en holdbarhed på ca. 2 uger.
Kommentarer
Skal opbevares på køl, da denne opskrift indeholder mælkeprodukter.