Anisette kendes under mange navne. De fleste kender sikkert italiensk Sambuca, eller græsk Ouzo, som alle har anis smagen til fælles. Denne variant indeholder ikke lakrids, og er lavet udelukkende på anis frø, som giver en kraftigere smag.
Om anisette
Type: | Likør |
Oprindelse: | Italien |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 8 uger |
Opskrift på anisette
Ingredienser
- 1 fl (70cl) vodka
- 1/2 citron
- 50 g anis frø
- 1/2 teskefuld vanille
- 1 lille stykke kanel
- ca. 7 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Knust anis frøene og skræl citronen (uden det hvide)
- Tilsæt anis frø, citronskal, kanel, vanille og vodka til et sylteglas og lad det lagre i ca. 2 uger.
- Omryst glasset dagligt.
- Filtrer herefter blandingen og smag til med sukkersirup.
- Lad blandingen lagre yderligere 6 uger.
- Husk at omryste glasset dagligt indtil sukkeret er helt opløst.