Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen. I Japan kendes den bla. som Umeshu og laves af ume frugter, som også kaldes japanske blommer. På Balkan og i sydøst Europa findes den henholdvis som Rakia eller Pálinka og kan sammen med blommer indeholde abrikos og druer. For at få en sød blommelikør bør man bruge frugterne når de allermest modne. Blommelikør kan laves på enten ren vodka, på vodka og whiskey eller på vodka og gin. Jeg viser jer en variant med whiskey.
Om blommelikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Østeuropa, Japan, Sydeuropa |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka, Whiskey |
Mængde: | ca. 650 ml |
Lagringstid: | 4 måneder |
Opskrift på blommelikør
Ingredienser
- 1 kg modne blommer
- 400 g sukker
- 1/2 ltr. vodka
- 125 ml whiskey
Fremgangsmåde
- Prik alle blommerne med en gaffel så hullerne er jævnt fordelt.
- Tilføj blommer og sukker til et sylteglas.
- Hæld alkoholen over og sæt låget på.
- Ryst blandingen grundigt, men ikke for hårdt.
- Stil blandingen til lagring et mørkt sted, og husk at ryst glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
- Efter 3 måneder filtreres blanding igennem et klæde og der smages evt. til med sukkersirup.
- Lagres derefter endnu 1 måned på flaske.
Kommentarer
Ingen.