Likørbryggeriet

Kirsebærlikør – Klassisk

Ingen bedømmelser endnu.

Kirsebærlikør er en simpel og delikat likør, som egner sig særdeles godt til desserter. Prøv f.eks. kirsebærlikør til risalamande eller til ostebordet.

Ingredienser

  • 1 kg syltekirsebær
  • 1 ltr (70cl) vodka
  • 3 dl whiskey
  • 600 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Kirsebærene deles og udstenes og kernerne gemmes (til mandelessens, se nedenfor).
  2. Hæld de resterende ingredienser i et sylteglas og lad blandingen lagre i 14 dage.
  3. Efter 14 dage smages blandingen til med mandelessens og lagres herefter i yderligere 14 dage.
  4. Kirsebærlikøren filtreres på flaske og kan med fordel lagres i yderligere 6 måneder.

Noter

Mandelessens: Hæld kernerne i deres eget sylteglas og hæld vodka i, så kernerne lige akkurat dækkes. Lad kernerne lagre i 14 dage, indtil væsken får en mandelagtig smag.

Information

Type
Likør
Lagringstid
14 dage + 6 mdr.
Holdbarhed
1 år
Mængde
ca. 1,5 ltr.
Base
Vodka, Whiskey

Bedøm opskriften