Kirsebærlikør er en simpel og delikat likør, som egner sig særdeles godt til desserter. Prøv f.eks. kirsebærlikør til risalamande eller til ostebordet.
Om kirsebærlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka, Whiskey |
Mængde: | ca. 1,5 ltr. |
Lagringstid: | 14 dage + 6 mdr. |
Opskrift på kirsebærlikør
Ingredienser
- 1 kg syltekirsebær
- 1 ltr (70cl) vodka
- 3 dl whiskey
- 600 g sukker
Fremgangsmåde
- Kirsebærene deles og udstenes og kernerne gemmes (til mandelessens, se nedenfor).
- Hæld de resterende ingredienser i et sylteglas og lad blandingen lagre i 14 dage.
- Efter 14 dage smages blandingen til med mandelessens og lagres herefter i yderligere 14 dage.
- Kirsebærlikøren filtreres på flaske og kan med fordel lagres i yderligere 6 måneder.
Kommentarer
Mandelessens:
Hæld kernerne i deres eget sylteglas og hæld vodka i, så kernerne lige akkurat dækkes.
Lad kernerne lagre i 14 dage, indtil væsken får en mandelagtig smag.