cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Solbærlikør – Creme de cassis

Fra haven, Frugtlikør, Likør, Udenlandsk likør  /  3. januar 2017
2.5/5 (4)

Perfekt i cocktails eller ovenpå isdessert. Denne solbærlikør bliver kun bedre med tiden, og kan holde i mange år…. hvis den ikke bliver drukket inden. Brug solmodne solbær fra juli-august så din solbærlikør får sødme og kant. Helst bruges solbær som har fået meget sol i en periode, men ingen regn, da disse indeholder mindst mulig væske og derfor har en kraftigere smag og ikke kræver så meget sukker tilsætning. Solbær indeholder også mange vitaminer og mineraler og blev før i tiden brugt som lægemiddel imod gigt og astma. Creme de cassis  likør kan have mange varianter og bliver brygget forskelligt afhængig af regionen i Frankrig. Den blev dog oprindeligt opfundet i Bourgogne og bliver ofte serveret som aperitif.

solbaerlikor
Billedekilde.

Om creme de cassis

Type:Likør
Oprindelse:Frankrig
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 1,5 ltr
Lagringstid:8 uger

Opskrift på solbærlikør

Ingredienser

  • 1 kg solbær (eller hvad der kan være i dit sylteglas og stadig være dækket af alkohol)
  • 1 fl. (70cl) vodka
  • 500 g sukker
  • evt. 20 solbærblade

Fremgangsmåde

  1. Bland sukker og vodka i et sylteglas.
  2. Prik ALLE solbær med en strikkepind el. lign. så saften kan løbe ud, og tilsæt dem til sylteglasset.
  3. Tilsæt evt. solbærblade.
  4. Lad blandingen lagre et køligt, mørkt sted i 8 uger.
  5. Husk at omryste dagligt indtil sukkeret er opløst. Hvis solbærrene er plukkede tidligt kan det være nødvendigt at tilsætte endnu mere sukker. Konsistensen skal være forholdsvis tyk og cremet – næsten som en sirup.
  6. Solbærrene filtreres herefter fra og likøren hældes på flaske.

Kommentarer

  • Der kan evt. tilsættes en smule cognac eller whisky. Husk at kompensere med mere sukker.
  • Det er også muligt at tilsætte andre ingredienser, som f.eks. citronskal, kryddernelliker, kanel, kardemomme osv.

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • solbær
  • vodka

Lignende opskrifter


Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Mashal citrus likør

Amaretto – Mandellikør

Gul citruslikør

Italiensk anisette

Grapelikør – Pompelmocello

Figenlikør

Æblelikør – Den klassiske

Indlægsnavigation

Hasselnøddelikør med kanel
Myntelikør – Creme de Menthe

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen