Perfekt i cocktails eller ovenpå isdessert. Denne solbærlikør bliver kun bedre med tiden, og kan holde i mange år…. hvis den ikke bliver drukket inden. Brug solmodne solbær fra juli-august så din solbærlikør får sødme og kant. Helst bruges solbær som har fået meget sol i en periode, men ingen regn, da disse indeholder mindst mulig væske og derfor har en kraftigere smag og ikke kræver så meget sukker tilsætning. Solbær indeholder også mange vitaminer og mineraler og blev før i tiden brugt som lægemiddel imod gigt og astma. Creme de cassis likør kan have mange varianter og bliver brygget forskelligt afhængig af regionen i Frankrig. Den blev dog oprindeligt opfundet i Bourgogne og bliver ofte serveret som aperitif.
Om creme de cassis
Type: | Likør |
Oprindelse: | Frankrig |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 8 uger |
Opskrift på solbærlikør
Ingredienser
- 1 kg solbær (eller hvad der kan være i dit sylteglas og stadig være dækket af alkohol)
- 1 fl. (70cl) vodka
- 500 g sukker
- evt. 20 solbærblade
Fremgangsmåde
- Bland sukker og vodka i et sylteglas.
- Prik ALLE solbær med en strikkepind el. lign. så saften kan løbe ud, og tilsæt dem til sylteglasset.
- Tilsæt evt. solbærblade.
- Lad blandingen lagre et køligt, mørkt sted i 8 uger.
- Husk at omryste dagligt indtil sukkeret er opløst. Hvis solbærrene er plukkede tidligt kan det være nødvendigt at tilsætte endnu mere sukker. Konsistensen skal være forholdsvis tyk og cremet – næsten som en sirup.
- Solbærrene filtreres herefter fra og likøren hældes på flaske.
Kommentarer
- Der kan evt. tilsættes en smule cognac eller whisky. Husk at kompensere med mere sukker.
- Det er også muligt at tilsætte andre ingredienser, som f.eks. citronskal, kryddernelliker, kanel, kardemomme osv.