Guignolet består oprindeligt af forskellige typer kirsebær, og er meget populær i Frankrig. Kan evt. bruges til cocktailen Guignolo, som består af guignolet, champagne og kirsebær juice.
Om guignolet
Type: | Likør |
Oprindelse: | Frankrig |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Kirsebærvin, Vodka, Rødvin |
Mængde: | ca. 2 liter |
Lagringstid: | 2 uger |
Opskrift på guignolet
Ingredienser
- 1 kg sure kirsebær
- 2,5 dl kirsebær vin
- 5 dl vodka
- 300 g sukker
- 1 liter rødvin
Fremgangsmåde
- Vask og skræl kirsebærrene.
- Knus dem og hæld dem i sylteglasset.
- Tilsæt resten af ingredienserne.
- Lagre blandingen lagre i ca. 2 uger.
- Husk at omryste glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
- Filtreres herefter på flaske.
Kommentarer
OBS: Blandingen kan nydes allerede når sukkeret er opløst, men smagen bliver kraftigere af at lade den lagre længere.