Hasselnøddelikør er en spændende nøddeoplevelse, og kan bruges i mange forskellige cremede cocktail. Brug den evt. også til at lave din egen Bailey.
Om hasselnøddelikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | Mere end 2 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | 7 dl |
Lagringstid: | 4 uger |
Opskrift på hasselnøddelikør
Ingredienser
- 500 g hasselnødder (uristede, usaltede)
- 1 fl. (70cl) Vodka
- 1 kanelstang
- 200 g sukker
Fremgangsmåde
- Knæk hasselnødderne og knus dem til grove stykker, og hæld dem i sylteglasset.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ryst grundigt.
- Stil glasset til lagring i 4 uger.
- Husk at omryste glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
- Filtrer blandingen på flaske.
- Evt. filtrér til blandingen er helt klar.
- Smag evt. til med ekstra sukkersirup efter behov.
Kommentarer
Ingen.