Likørbryggeriet

Vermouth

Ingen bedømmelser endnu.

Vermouth siges at være den mest brugte cocktail ingrediens og dette er dog ikke uforståeligt. Det stammer helt tilbage til 1700-tallet, og selvom den dengang blev brugt medicinsk så udgør den idag en fantastisk aperitif. Vidste du forresten at vermouth can erstatte hvidvin i dine opskrifter?

Ingredienser

    • 1 fl. (70cl) rosévin ca. 12%
    • 125 g flormelis
    • 5 dl vodka
    • 2 g gul ensianrod
    • 2 nellikefrø
    • 1 stang kanel ca. 6-7cm
    • 1 knsp revet citronskal
    • 1 spsk cikorie

Fremgangsmåde

    1. Pisk rosévin og flormelis sammen i en stor skål indtil sukkeret er opløst.
    2. Tilsæt herefter de resterende ingredienser.
    3. Stil blandingen i køleskabet i mindst 24 timer og filtrer den herefter.
    4. Læg vermouth'en til lagring i køleskabet i endnu en måned inden den nydes.
    5. Servér den evt. iskold som velkomstdrink med hindbær og brombær i bunden af glasset.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Italien
Lagringstid
31 dage
Mængde
ca. 1,5 liter
Base
Rosévin Vodka

Bedøm opskriften