Mmm… lækre søde ferskner. Er der noget bedre end solmodne og saftige ferskner? Det skulle da lige være ferskenlikør. Hvis du nogensinde har prøvet mærker som Marie Brizard ferskenlikør, så kender du følelsen.
Om ferskenlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 6 måneder |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 4 uger |
Opskrift på ferskenlikør
Ingredienser
- 500 g fersken (hvide ferskner giver en syrlig smag, gule giver en rund sødlig smag)
- 1 fl. (70cl) vodka
- 250 ml sirup af rørsukker
Fremgangsmåde
- Skræl ferskner og skær kødet i mindre stykker.
- Prik de små stykker med en gaffel, eller mos dem helt (hvis de ikke er most, er de nemmere at filtrere, men afgiver til gengæld mindre smag)
- Tilsæt ferskenmos, vodka og rørsukkersirup til et sylteglas.
- Stil blandingen til lagring i 4 uger.
- Filter og hæld ferskenlikøren på flaske.
Kommentarer
Ingen.