En ægte italiensk specialitet, med en cremet konsistens og en frisk smag af citrus. Likøren stammer fra Campania, og især Limoncello fra området omkring Sorrento er berømt. Den serveres iskold, og gerne til fiskeretter.
Læs mere om limoncello her [engelsk].
Type: | Likør |
Oprindelse: | Sorrento, Italien |
Holdbarhed: | ca. 3 måneder |
Hovedbestanddele: | Vodka, Sødmælk |
Mængde: | ca. 2 ltr |
Lagringstid: | 1 uge |
Opskrift på limoncello
Ingredienser
- 5 økologiske citroner
- 1 fl. (70cl) vodka
- 600 g sukker
- 1 liter sødmælk
- 1 tsk vanillepulver
Fremgangsmåde
- Skræl citronerne med en kartoffelskræller uden at det hvide fra citronen kommer med.
- Hæld citronskal og vodka i et sylteglas og lad blandingen lagre i 1 uge i køleskab.
- Filtrer herefter blandingen.
- Hæld sukker, mælk og vanille i en mellemstor gryde, og lade det varme op under middel varme.
- Lad det simre i et par minutter, indtil sukkeret er opløst, og stil det herefter til afkøling.
- Hæld alkoholblandingen og mælkeblanding sammen i en stor flaske (ca. 2 ltr.)
- Opbevares i fryseren og serveres iskold.
Kommentarer
OBS: SKAL OPBEVARES PÅ KØL DA DENNE LIKØR INDEHOLDER MÆLKEPRODUKTER.
Se mere om at lave likører her.