Ternivka betyder ‘slåen’ på ukrainsk og det er netop hvad denne opskrift er fyldt med. Til forskel for den britiske slåengin, så er denne opskrift på horilka (også kendt som vodka). Pluk slåen fra slutningen af oktober til november og nyd den i foråret.
Om slåenlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukraine |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 14 uger |
Opskrift på slåenlikør
Ingredienser
- 5 kg modne slåen
- 500 g sukker
- 1 pakke vingær
- 7,5 dl vodka
Fremgangsmåde
- Fyld et sylteglas med slåen der er blevet prikket mange steder. Jo flere huller der er i slåen, desto mere smag vil likøren få.
- Tilsæt sukkeret til sylteglasset.
- Tilsæt vingær (følg pakkens anvisning).
- Dæk glasset til og stil den et varmt sted i 6 uger.
- Når fermenteringen er stoppet tilsættes 5 dl vodka. Dette stopper fermenteringen. Sørg for at alkoholen dækker alle bærrene.
- Lad blandingen stå 2 måneder yderligere.
- Filtrer slåenbærrene fra og tilsæt de resterende 2,5 dl vodka.
- Smag evt. til med mere sukkersirup.
- Hæld på flaske og nyd den.
Kommentarer
Ingen.