cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Slåenlikør – Ternivka

Fra haven, Frugtlikør, Likør, Udenlandsk likør  /  11. februar 2017
5/5 (1)

Ternivka betyder ‘slåen’ på ukrainsk og det er netop hvad denne opskrift er fyldt med. Til forskel for den britiske slåengin, så er denne opskrift på horilka (også kendt som vodka). Pluk slåen fra slutningen af oktober til november og nyd den i foråret.

slåenlikør
Billedekilde.

Om slåenlikør

Type:Likør
Oprindelse:Ukraine
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 1 ltr
Lagringstid:14 uger

Opskrift på slåenlikør

Ingredienser

  • 5 kg modne slåen
  • 500 g sukker
  • 1 pakke vingær
  • 7,5 dl vodka

Fremgangsmåde

  1. Fyld et sylteglas med slåen der er blevet prikket mange steder. Jo flere huller der er i slåen, desto mere smag vil likøren få.
  2. Tilsæt sukkeret til sylteglasset.
  3. Tilsæt vingær (følg pakkens anvisning).
  4. Dæk glasset til og stil den et varmt sted i 6 uger.
  5. Når fermenteringen er stoppet tilsættes 5 dl vodka. Dette stopper fermenteringen. Sørg for at alkoholen dækker alle bærrene.
  6. Lad blandingen stå 2 måneder yderligere.
  7. Filtrer slåenbærrene fra og tilsæt de resterende 2,5 dl vodka.
  8. Smag evt. til med mere sukkersirup.
  9. Hæld på flaske og nyd den.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • slåen
  • vingær
  • vodka

Lignende opskrifter


Italiensk anisette

Limoncello cremelikør

Bananlikør med vanille

Ferskenlikør

Bock øllikør

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Kaffelikør med appelsin

Sesamlikør med honning

Indlægsnavigation

Æblelikør – Den klassiske
Kirsebær Pálenka med valnød

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen