En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de ‘gode’ horilka typer af højere kvalitet. Pinna indeholder sukker og er derfor opfundet efter 1800-tallet, da tidligere kilder kun omtaler brug af honning. Horilka (vodka) blev ofte drukket på landet og var anset som forholdvis billig og kvaliteten var oftest ret lav (25% alkohol), så ofte tilsatte man selv smag.
Om pinna
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukraine |
Holdbarhed: | Mere end 2 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1,1 ltr |
Lagringstid: | 2 uger |
Opskrift på pinna
Ingredienser
- 1 liter vodka
- 4 tsk. enebær
- Citronskal
- 1/2 spsk. knust ingefær
- 350 sukker
Fremgangsmåde
- Hæld ingredienserne i et sylteglas.
- Stil til lagring i 2 uger.
- Filtrér.
- Smag til med sukkersirup
Kommentarer
Nydes afkølet.