En lækker og mild salvielikør med et strejf af basilikum og mynte. Denne basilikumlikør er velegnet i danskvand, tonic eller champagne. Den kan desuden drikkes til ostebord.
Om basilikumlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 3 uger |
Opskrift på basilikumlikør
Ingredienser
- 1 fl. vodka (70cl)
- 2-3 stængler frisk ananassalvie, knust
- 2-3 stængler frisk salvie, knust
- 3-4 stængler frisk basilikum, knust
- 2-3 stængler frisk citron-melisse, knust
- 1 stængel mynte, knust
- Skræl fra 1/4 citron
- 2,5 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Tilføj ingredienserne til sylteglasset og lad dem lagre i 2 uger.
- Tilsæt vodka.
- Filtrer og smag til med sukkersirup.
- Hældes herefter på flaske, og lagres mørkt yderligere 1 uge.
Kommentarer
Urte champagne opskrift
- 1 del urte/basilikumlikør
- ½ del ingefær sukkersirup (sukkersirup + ingefær)
- 3 dele champagne eller sekt
- Ingefærsukker (1 tsk knust ingefær blandet med 3 tsk sukker, eller efter temperament)
- 1 skive citron
- Hæld ingefærsukker på en tallerken. Fugt champagneglassets kant med citron og stil glasset på hovedet i ingefærsukkeret.
- Tilføj likør og ingefærsukkersirup til glasset og derefter champagne.
- Pynt evt. med en skive ingefær.