Traditionel tyrkisk aperitif til fornøjelse for dine gæster. Denne citrus likør giver et væld af smagsvariationer, og serveres glimrende sammen med andre frugtlikører, eller blandes op i diverse frugtjuice. Mashal er lavet på raki, som er det tyrkiske variant af Sambuca og Ouzo. Det er vigtigt at man bruger en raki uden anis, da denne ellers stjæler for meget smag.
Om mashal citruslikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Tyrkiet |
Holdbarhed: | ca. 2 år |
Hovedbestanddele: | Raki, Cognac |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 3 uger |
Opskrift på mashal citruslikør
Ingredienser
- 1 ltr. raki (uden anis) el. Anisette
- 1/2 ltr. cognac
- 6 kryddernelliker
- 3 stænger kanel
- 1 hel muskatnød
- 100 g sukker
- 1 økologisk mandarin (skræl)
- 1 økologisk appelsin (skræl)
- 1 økologisk bergamotappelsin el. lime (skræl)
Fremgangsmåde
- Vask og skyl frugterne grundigt. Skræl den således at der kommer så lidt “hvidt snask” med på skrællerne.
- Hæld alle ingredienserne i et sylteglas og stil det til lagring i 3 uger.
- Husk at omryste dagligt indtil alt sukkeret er opløst.
- Blandingen filteres herefter og hældes på flaske.
Kommentarer
Ingen.