Sangria er idéel til store fester, fødselsdag, konfirmationer og meget andet. Det er en relativ billig cocktail at lave, og kan serveres i en stor bowle som tag selv. Den bedste Sangria står i køleskab i minimum 24 timer inden servering, så smagsstofferne rigtigt kan marinere imellem hinanden.
Sangrias rødder strækker sig tilbage århundreder og fletter sig sammen med fortællinger om samvær og opfindsomhed. Legenden siger, at sangria opstod under Spaniens bagende somre, hvor vandet var usikkert at drikke. I et strejf af opfindsomhed blandt de lokale blev vin blandet med friske frugter for at skjule den mindre end rene smag og skabe en forfriskende drik, der ikke kun slukkede tørsten, men også frembragte fælles glæde.
I dag forbliver sangria et elsket symbol på samvær og afslappede øjeblikke. Dets opskrift, skønt traditionelt rodfæstet i rødvin og citrusfrugter, praler af endeløse variationer, der imødekommer forskellige smage og lejligheder. Uanset om den er fremstillet med rød, hvid eller mousserende vin, glæder sangria sanserne med sin smagseksplosion og levende farver.
Men ud over dens dejlige smag har sangria en dybere tiltrækningskraft – den er en inkarnation af udholdenhed og fælles glæde. Med hvert eneste slurk kan man ikke lade være med at blive transporteret til en livlig terrasse, levende med latter og klinkende glas. Fra dens beskedne begyndelse til dens globale anerkendelse fortsætter sangria med at væve fortællinger om tradition, samvær og den tidløse kunst at fejre. Så næste gang du løfter et glas sangria, så husk de historier, den hvisker, og nyd øjeblikket af fælles glæde. Skål for sangrias vedvarende ånd!
Om sangria
Type: | Likør |
Oprindelse: | Spanien |
Holdbarhed: | 1-2 dage |
Hovedbestanddele: | Rødvin, Ginger Ale |
Mængde: | ca. 2 ltr |
Lagringstid: | 24 timer |
Opskrift på sangria
Ingredienser
- 1 fl. rødvin (Cabernet Sauvignon, Merlot, Rioja, Zinfandel, Shiraz)
- 1 citron (i både)
- 1 appelsin (i både)
- 1 lime i (i både)
- 2 spsk. sukker
- 1 dl appelsinjuice
- 4 cl gin el. Triple Sec
- 1 dl hindbær el. jordbær (frosne kan anvendes)
- 1 lille dåse ananas (med juice)
- 4 dl Ginger Ale
- Isterninger
Fremgangsmåde
- Laves ca. 24 timer inden anvendelse.
- Hæld rødvinen i en stor skål og klem saften fra frugt bådene ned i vinen. Hæld frugt bådene i skålen når du er færdig.
- Tilsæt ananas, sukker, appelsinjuice, gin (el. Triple Sec), og lad blandingen stå natten over. Gerne i 24 timer.
- Tilsæt ginger ale, hindbær/jordbær og isterninger lige inden servering.
Kommentarer
Ingen.