cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Varenukha

Frugtlikør, Likør, Udenlandsk likør, Urtelikør  /  6. januar 2017
Ingen bedømmelser endnu.

Varenukha eller варенуха (russisk) er en traditionel ukrainsk brændevin lavet på vodka eller horilka, som det hedder på ukrainsk. Horilka er oftest lavet på rug istedet for den russiske vodka som er lavet på hvede eller kartoffel. Varanukha er en sød horilka variant, som sødes med honning og nydes både varm eller koldt. Man kan evt. servere de stuvede frugter som tilbehør.
Vodka drikkes af tradition aldrig alene så husk at have nogle at dele den med. Bør nydes sammen med mørkt brød, koldt charcuteri eller syltede grøntsager. Skal du være ekstra ukrainsk så server den til varenyky, holubtsi eller borscht.

varenukha

Om varenukha

Type:Likør
Oprindelse:Ukraine
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 1,2 ltr
Lagringstid:10-12 timer

Opskrift på varenukha

Ingredienser

  • 1 liter vodka el. horilka
  • 40 g tørrede æbler
  • 40 g tørrede kirsebær
  • 25 g tørrede pærer
  • 25 g tørrede blommer
  • 250 g honning
  • 1 g ingefær
  • 1 g kanel
  • 1 g nelliker
  • 0.5 g groft peber
  • 1 laurbærblad
  • evt. mel og vand (forklaring følger)

Fremgangsmåde

  1. Læg frugterne i hver deres skål og hæld vodka i skålen så det dækker dem. Lad dem trække tildækket i 5-6 timer.
  2. Hæld vodka og frugter i en ‘slow cooker’ (enten elektrisk eller keramik).
  3. Tilsæt honning og krydderier.
  4. Dæk slow cookeren til med låg. Hvis du bruger keramik slow cooker så brug mel blandingen (se noter) til at forsegle låget til krukken, så alkoholen ikke fordamper.
  5. Varm i oven ved 90 grader i 10-12 timer.
  6. Efter kogning filtreres varenukha blandingen igennem ostelærred el. lign. (pas på det du ikke brænder dig!)
  7. Servér varm eller kold

Kommentarer

Mel blanding: Bland lige præcis nok mel og vand til at blandingen klistrer sammen. Tilføj evt. et par dråber olie for a blandingen ikke går i stykker når den tørrer.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • æble
  • blomme
  • honning
  • ingefær
  • kanel
  • kirsebær
  • laurbær
  • nelliker
  • pære
  • peber

Lignende opskrifter


Mandellikør

Granatæblelikør

Guignolet #2

Pærelikør med appelsin

Italiensk anisette

Whiskylikør – Drambuie

Guignolet

Trappistine

Indlægsnavigation

Myntelikør – Creme de Menthe
Kvædelikør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)
3 grenadine Grenadine
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen