Denne gammeldags opskrift er oprindeligt lavet med vilde kirsebær, men almindelige fra supermarkedet eller haven kan også anvendes. Denne liqueur får en dyb mørk rubinrød farve som er svær at modstå. Navnet ‘ratafia’ stammer fra det latinske ‘Rata Fiat’, og bruges i forbindelse med ægteskaber. Italiensk dialekt har forkortet det til ‘ratafia’. Denne likør tager temmelig lang tid at lagre, men resultatet er til gengæld i særklasse!
Om ratafia
Type: | Likør |
Oprindelse: | Italien |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Cognac |
Mængde: | ca. 1,2 ltr |
Lagringstid: | 5 uger |
Opskrift på ratafia
Ingredienser
- 700 g modne mørke kirsebær
- 225 g firske eller frosne hindbær
- 225 g rørsukker
- 70 cl cognac
- 1 kvist frisk koriander
- 1 kvist frisk rosemarin
- 1 stor kanelstang
- ½ muskatnød
- 5 kryddernelliker
- 10 blade mynte
- 10 anisfrø
Fremgangsmåde
- Fjern stilken på krisebærrene. Skyld dem og tør dem.
- Pil stenene ud af kirsebærrene indtil du har 40 gram kirsebærsten og gem dem. Resten af stenene smides ud (eller gemmes til en Amaretto).
- Pil stenene ud af resten af kirsebærrene.
- Mos alle de udstenede kirsebær grundigt og tilsæt dem derefter til et sylteglas.
- Mos hindbærrene og tilsæt også disse til sylteglasset.
- Tilsæt cognac.
- Lad blandingen lagre i 4 dage, og rør rundt et par gange om dagen.
- På den fjerde dag, knækkes kirsebærstenene med en nøddeknækker. Tilsæt kernerne i en gryde med lidt vand og lad dem koge et par minutter.
- Tilsæt rørsukkeret til frugtblandingen og rør rundt indtil det er helt opløst.
- Tilføj de kogte kirsebærkerner og de resterende krydderier.
- Lad denne blanding lagre i 4 uger et mørkt og køligt sted.
- Filtreres herefter på flaske og stilles til lagring i yderligere 3 måneder.
- Herefter kan den nydes.
Kommentarer
Ingen.