Delikat hybenlikør på rosenblade og hyben. Meget kendt på Sardinien og er rig på c-vitaminer. Nyd den til isdesserter, eller i champagne som cocktail.
Under 2. verdenskrig plukkede man i Storbritanien hyben for at hjælpe til i krigen imod Tyskland. Det blev ofte til konkurrencer og indsamlingen af hyben var snart større end man kunne nå at bruge dem. De indsamlede hyben blevet lavet til en form for sirup, og indtægten gik til finansiering af krigsindsatsen.
Af kendte hybenlikør mærker kan nævnes Koval Distillery Organic Rose Hip.
Om rosen og hybenlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 6 måneder |
Hovedbestanddele: | Rom |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 7 uger |
Opskrift på rosen og hybenlikør
Ingredienser
- 400 g hyben el. rosenhyben
- 1 håndfuld rosenblade fra haven (ubehandlet og usprøjtede)
- 1 fl. (70 cl) rom
- ca. 2 dl sukkersirup
- 1 økologisk citron
- 1 vanillestang
- evt. 1 kryddernellike
Fremgangsmåde
- Vask og tør bærrene og skær dem i halve. Skræl citronen (uden det hvide).
- Spred rosenbladene udover en fugtig klud og læg en anden fugtig klud henover. Dup forsigtigt med hænderne indtil bladene er rene for støv og partikler.
- Undlad at skylle bladede, da de således kan miste smag.
- Hæld rosenbladene, citronskal, vanillestang, kryddernellike i et sylteglas og tilsæt alkohol.
- Lad blandingen lagre i mindst 4 uger i et mørkt, køligt rum/skab.
- Husk at ryste blandingen ca. hver anden dag.
- Filtrer blandingen og smag til med sukkersirup, og lad den lagre yderligere 2-3 uger.
- Filtreres evt. igen hvis blandingen stadig er uklar.
- Opbevares på køl eller ved stuetemperatur.
Kommentarer
Ingen.