Likørbryggeriet

Valnøddelikør – Tentoura

Ingen bedømmelser endnu.

En græsk valnøddelikør specialitet som er blevet produceret i byen Patras siden det 15. århundrede. Tentoura er gylden mørk i farven, og hvis nydes i en espresso kaldes den en ‘corretto’. Valnødder plukkes omtrent 18. august.

Ingredienser

  • 500 g friske valnødder (grønne)
  • 1 liter cognac
  • Citronskal
  • 4 stænger kanel
  • 2 tsk kryddernelliker
  • 1 hel muskatnød
  • ca. 4 dl sukkersirup

Fremgangsmåde

  1. Valnødderne vaskes og ødelægges med en hammer. Hæld valnødderne i et sylteglas.
  2. Tilsæt cognac.
  3. Del muskatnødden i mindre stykker og tilføj den til sylteglasset, sammen med citronskal, kanelstænger og kryddernelliker.
  4. Sæt blandingen til lagring i 6 uger et mørk sted.
  5. Smag til med sukkersirup og stil blandingen til lagring i endnu 14 dage.
  6. Filtrer herefter blandingen på flaske.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Grækenland
Lagringstid
6 uger
Holdbarhed
1 år
Mængde
ca 1,2 ltr.
Base
Cognac

Bedøm opskriften