En græsk valnøddelikør specialitet som er blevet produceret i byen Patras siden det 15. århundrede. Tentoura er gylden mørk i farven, og nydes ofte i en espresso, under navnet en ‘corretto’. Valnødder kan ofte plukkes allerede i slutningen af august.
Om valnøddelikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Grækenland |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 2 ltr |
Lagringstid: | 4 måneder |
Opskrift på valnøddelikør
Ingredienser
- ca. 30 friske valnødder (grønne)
- 2 liter vodka
- 400 g rørsukker
- 1 stang vanille
- 1 stjerneanis
- 1 tsk nelliker
- Citronskal
- 2 tsk kryddernelliker
- 1 muskatnød
Fremgangsmåde
- Valnødderne vaskes og skæres i skiver.
- Hæld valnødderne i et sylteglas.
- Tilsæt vodka.
- Del muskatnødden i mindre stykker og tilføj den til sylteglasset, sammen med citronskal, rørsukker og krydderier.
- Sæt blandingen til lagring i 4 måneder et mørk sted.
- Omryst jævnligt indtil sukkeret er helt opløst.
- Filtrer herefter blandingen på flaske.
Kommentarer
Ingen.