cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Valnøddelikør – Tentoura

Likør, Nøddelikør, Udenlandsk likør  /  7. marts 2017
3/5 (3)

En græsk valnøddelikør specialitet som er blevet produceret i byen Patras siden det 15. århundrede. Tentoura er gylden mørk i farven, og nydes ofte i en espresso, under navnet en ‘corretto’. Valnødder kan ofte plukkes allerede i slutningen af august.

valnøddelikør
Billedekilde: Renata Wühl. På billedet er der også eksperimenteret lidt med tilføjelse af kanel.

Om valnøddelikør

Type:Likør
Oprindelse:Grækenland
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 2 ltr
Lagringstid:4 måneder

Opskrift på valnøddelikør

Ingredienser

  • ca. 30 friske valnødder (grønne)
  • 2 liter vodka
  • 400 g rørsukker
  • 1 stang vanille
  • 1 stjerneanis
  • 1 tsk nelliker
  • Citronskal
  • 2 tsk kryddernelliker
  • 1 muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Valnødderne vaskes og skæres i skiver.
  2. Hæld valnødderne i et sylteglas.
  3. Tilsæt vodka.
  4. Del muskatnødden i mindre stykker og tilføj den til sylteglasset, sammen med citronskal, rørsukker og krydderier.
  5. Sæt blandingen til lagring i 4 måneder et mørk sted.
  6. Omryst jævnligt indtil sukkeret er helt opløst.
  7. Filtrer herefter blandingen på flaske.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • citron
  • cognac
  • kanel
  • muskatnød
  • nelliker
  • valnød

Lignende opskrifter


Sangria

Hasselnøddelikør med kanel

Tysk kryddersnaps

Sangria #2

Myntelikør – Creme de Menthe

Whiskylikør – Drambuie

Pinna

Honninglikør – Grappa

Indlægsnavigation

Italiensk Strega
Bananlikør med vanille

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)
3 grenadine Grenadine
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen