cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Pærelikør med appelsin

Frugtlikør, Likør  /  15. september 2016
Ingen bedømmelser endnu.

Her er en af mine egne opskrifter. Først startede den som ren pærelikør, men har siden taget en drejning imod en mere syrlig smag. Blandingen bliver lækker gylden i lagringsperioden, og det er svært at lade være med at prøvesmage. Selvom udvalget af kommercielle pære likører er forholdvist lille, så skal der dog nævnes følgende: Xanté Poire au Cognac, en fransk/belgisk pærelikør blandet med cognac. Kruškovac fra Kroatien, som dog ofte forveksles med den slovakiske Hruškovica og sidst men ikke mindst Eau de Vie de Poire, der på trods af sit franske navn stammer fra Oregon, USA. Husk at bruge pærer som er plukket når de har fået allermest sol, således at de er søde. På den måde kan du også spare lidt sukker, ved tilsmagningen.

Pærelikør med appelsin
Pærelikør med appelsin

Om pærelikør med appelsin

Type:Likør
Oprindelse:Danmark
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka, Whiskey
Mængde:ca. 80 cl
Lagringstid:2 måneder

Opskrift på pærelikør med appelsin

Ingredienser

  • 1 appelsin
  • 3 pærer
  • 1 dl sukker
  • 1 dl Whiskey
  • 6 dl Vodka

Fremgangsmåde

  1. Skræl appelsinen og skær det hvide fra skallen.
  2. Del pæren i grove stykker og hæld det i sylteglasset sammen med appelsinskallerne.
  3. Tilsæt sukker og hæld alkoholen over.
  4. Sæt til lagring i ca. 1 måned, og husk at ryste glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
  5. Efter 1 måned prøvesmages blandingen og der smages til med yderligere sukker.
  6. Herefter stilles blandingen til lagring i yderligere 1 måned.
  7. Når blandingen har stået sammenlagt 2 måneder, kan den filtreres på flaske.
  8. Den kan derefter nydes med det samme eller med fordel lagres igen.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • appelsin
  • pære
  • vodka
  • whiskey

Lignende opskrifter


Sesamlikør med honning

Hindbærlikør med vanille

Amaretto – Mandellikør

Verbenalikør

Kakaolikør

Myntelikør – Creme de Menthe

Lakridslikør – Dirty Henry

Grapelikør – Pompelmocello

Indlægsnavigation

Hvidvins Sangria
Sangria #2

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)
3 grenadine Grenadine
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen