Her er en af mine egne opskrifter. Først startede den som ren pærelikør, men har siden taget en drejning imod en mere syrlig smag. Blandingen bliver lækker gylden i lagringsperioden, og det er svært at lade være med at prøvesmage. Selvom udvalget af kommercielle pære likører er forholdvist lille, så skal der dog nævnes følgende: Xanté Poire au Cognac, en fransk/belgisk pærelikør blandet med cognac. Kruškovac fra Kroatien, som dog ofte forveksles med den slovakiske Hruškovica og sidst men ikke mindst Eau de Vie de Poire, der på trods af sit franske navn stammer fra Oregon, USA. Husk at bruge pærer som er plukket når de har fået allermest sol, således at de er søde. På den måde kan du også spare lidt sukker, ved tilsmagningen.
Om pærelikør med appelsin
Type: | Likør |
Oprindelse: | Danmark |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka, Whiskey |
Mængde: | ca. 80 cl |
Lagringstid: | 2 måneder |
Opskrift på pærelikør med appelsin
Ingredienser
- 1 appelsin
- 3 pærer
- 1 dl sukker
- 1 dl Whiskey
- 6 dl Vodka
Fremgangsmåde
- Skræl appelsinen og skær det hvide fra skallen.
- Del pæren i grove stykker og hæld det i sylteglasset sammen med appelsinskallerne.
- Tilsæt sukker og hæld alkoholen over.
- Sæt til lagring i ca. 1 måned, og husk at ryste glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
- Efter 1 måned prøvesmages blandingen og der smages til med yderligere sukker.
- Herefter stilles blandingen til lagring i yderligere 1 måned.
- Når blandingen har stået sammenlagt 2 måneder, kan den filtreres på flaske.
- Den kan derefter nydes med det samme eller med fordel lagres igen.
Kommentarer
Ingen.