Likørbryggeriet

Verbenalikør

Ingen bedømmelser endnu.

Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren. Verbena blade har en syrlig og ofte varieret smag. Verbenalikør er glimrende til kaffen eller til desserten. Verbena planten blomstrer normalt i sommerperioden og såes i det tidlige forår.

Ingredienser

    • 40 Verbena blade (plukket, før de blomstrer, til juni)
    • 1 citron
    • 900 ml vodka
    • 2 dl sukker
    • 1 dl vand

Fremgangsmåde

    1. Skræl citronen.
    2. Tilsæt citronskal, vodka og verbenablade til et sylteglas.
    3. Lad blandingen lagre i 2 uger.
    4. Filterer og smag til med sukkersirup.
    5. Lad lagre yderligere 2 uger.
    6. Husk at omryste dagligt indtil sukkeret er opløst.

Noter

Opbevares bedst i fryseren og serveres iskold.

Information

Type
Likør

Bedøm opskriften