cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Verbenalikør

Fra haven, Likør, Special likør, Urtelikør  /  5. november 2016
Ingen bedømmelser endnu.

Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren. Verbena blade har en syrlig og ofte varieret smag. Verbenalikør er glimrende til kaffen eller til desserten. Verbena planten blomstrer normalt i sommerperioden og såes i det tidlige forår.

verbena-likor

Om verbenalikør

Type:Likør
Oprindelse:Ukendt
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 1,2 ltr
Lagringstid:4 uger

Opskrift på verbenalikør

Ingredienser

  • 40 Verbena blade (plukket, før de blomstrer, til juni)
  • 1 citron
  • 900 ml vodka
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Skræl citronen.
  2. Tilsæt citronskal, vodka og verbenablade til et sylteglas.
  3. Lad blandingen lagre i 2 uger.
  4. Filterer og smag til med sukkersirup.
  5. Lad lagre yderligere 2 uger.
  6. Husk at omryste dagligt indtil sukkeret er opløst.

Kommentarer

Opbevares bedst i fryseren og serveres iskold.

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • citron
  • verbena
  • vodka

Lignende opskrifter


Sangria #2

Vermouth

Blommelikør

Trappistine

Kaffelikør med appelsin

Græskarlikør med chili og ingefær

Vanillelikør – Klassisk

Rosen og hybenlikør

Indlægsnavigation

Bergamotlikør
Fyrretræslikør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen