Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren. Verbena blade har en syrlig og ofte varieret smag. Verbenalikør er glimrende til kaffen eller til desserten. Verbena planten blomstrer normalt i sommerperioden og såes i det tidlige forår.
Om verbenalikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1,2 ltr |
Lagringstid: | 4 uger |
Opskrift på verbenalikør
Ingredienser
- 40 Verbena blade (plukket, før de blomstrer, til juni)
- 1 citron
- 900 ml vodka
- 2 dl sukker
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
- Skræl citronen.
- Tilsæt citronskal, vodka og verbenablade til et sylteglas.
- Lad blandingen lagre i 2 uger.
- Filterer og smag til med sukkersirup.
- Lad lagre yderligere 2 uger.
- Husk at omryste dagligt indtil sukkeret er opløst.
Kommentarer
Opbevares bedst i fryseren og serveres iskold.