cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Blomsterlikør, Likør, Udenlandsk likør  /  15. november 2016
Ingen bedømmelser endnu.

Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege. Pluk rosenbladene i de varmeste timer på dagen, så er deres parfume mest koncentreret, og smagen vil blive kraftigere.

rosenlikor

Om rosenlikør

Type:Likør
Oprindelse:Sicilien
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka, Hvidvin
Mængde:ca. 1,5 ltr
Lagringstid:8 måneder

Opskrift på rosenlikør

Ingredienser

  • 30 rosenblomster
  • 1 vanillestang
  • 5 friske grønne valnødder (tørrede kan også bruges, men smagen kan variere meget)
  • 5 kryddernelliker
  • ½ kanelstang
  • 1 skræl citron
  • 1 fl. tør hvidvin (gerne fra Syd-Italien)
  • 1,5 dl vodka
  • ca. 2 dl sukkersirup

Fremgangsmåde

  1. Skær valnødderne i kvarte og hæld i et sylteglas.
  2. Fjern eventuelle hvide kanter på rosenblomsterbladene, de kan godt give en bedsk smag.
  3. Hæld dem i sylteglasset sammen med vanillestang, kryddernelliker og citron.
  4. Tilsæt alkoholen og stil blandingen til lagring i 8 måneder.
  5. Efter 8 måneder filtreres blandingen, og der smages evt. til med sukkersirup.
  6. Hæld rosenlikøren på flaske og nyd den iskold.

Kommentarer

Pas på hvis du bruger friske valnødder, da disse kan give nogle grimme brune pletter som ALDRIG går af!

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • citron
  • hvidvin
  • kanel
  • nelliker
  • rosenblad
  • valnød
  • vanille
  • vodka

Lignende opskrifter


Cremet chokoladelikør

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Hindbærlikør med vanille

Jordbærlikør – Fragola

Varenukha

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Vanillelikør – Klassisk

Estragonlikør

Indlægsnavigation

Kiwilikør med vanille
Italiensk kirsebærlikør – Ratafia

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen