Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege. Pluk rosenbladene i de varmeste timer på dagen, så er deres parfume mest koncentreret, og smagen vil blive kraftigere.
Om rosenlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Sicilien |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka, Hvidvin |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 8 måneder |
Opskrift på rosenlikør
Ingredienser
- 30 rosenblomster
- 1 vanillestang
- 5 friske grønne valnødder (tørrede kan også bruges, men smagen kan variere meget)
- 5 kryddernelliker
- ½ kanelstang
- 1 skræl citron
- 1 fl. tør hvidvin (gerne fra Syd-Italien)
- 1,5 dl vodka
- ca. 2 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Skær valnødderne i kvarte og hæld i et sylteglas.
- Fjern eventuelle hvide kanter på rosenblomsterbladene, de kan godt give en bedsk smag.
- Hæld dem i sylteglasset sammen med vanillestang, kryddernelliker og citron.
- Tilsæt alkoholen og stil blandingen til lagring i 8 måneder.
- Efter 8 måneder filtreres blandingen, og der smages evt. til med sukkersirup.
- Hæld rosenlikøren på flaske og nyd den iskold.
Kommentarer
Pas på hvis du bruger friske valnødder, da disse kan give nogle grimme brune pletter som ALDRIG går af!