Likørbryggeriet

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Ingen bedømmelser endnu.

Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege. Pluk rosenbladene i de varmeste timer på dagen, så er deres parfume mest koncentreret, og smagen vil blive kraftigere.

Ingredienser

  • 30 rosenblomster
  • 1 vanillestang
  • 5 friske grønne valnødder (tørrede kan også bruges, men smagen kan variere meget)
  • 5 kryddernelliker
  • ½ kanelstang
  • 1 skræl citron
  • 1 fl. tør hvidvin (gerne fra Syd-Italien)
  • 1,5 dl vodka
  • ca. 2 dl sukkersirup

Fremgangsmåde

  1. Pas på hvis du bruger friske valnødder, da disse kan give nogle grimme brune pletter som ALDRIG går af.
  2. Skær valnødderne i kvarte og hæld i et sylteglas.
  3. Fjern eventuelle hvide kanter på rosenblomsterbladene, de kan godt give en bedsk smag.
  4. Hæld dem i sylteglasset sammen med vanillestang, kryddernelliker og citron.
  5. Tilsæt alkoholen og stil blandingen til lagring i 8 måneder.
  6. Efter 8 måneder filtreres blandingen, og der smages evt. til med sukkersirup.
  7. Hæld rosenlikøren på flaske og nyd den iskold.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Italien
Lagringstid
8 måneder
Base
Vodka, Hvidvin, Vand

Bedøm opskriften