Bananlikør er nemt og hurtigt at lave. Den har en kort lagringsperiode, og kræver meget få ingredienser. Denne likør kan bruges i mange cocktails, eller til en lækker dessert. Alligevel er bananlikør en af mine favoritter, da man kan lave nogle ret eksotiske cocktail og endda nyde den rent.
Du kender måske den kommercielle Pisang Ambon og dens grønne farve, som passer særdeles godt i cocktailen Skumbanan.
Om bananlikør med vanille
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 måned |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 1 uge |
Opskrift på bananlikør med vanille
Ingredienser
- 1 fl. vodka (70cl)
- 2 bananer
- 1/2 vanillestang
- 2,5 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Mos bananerne ned i sylteglasset.
- Rids vanillestang og tilføj den til glasset.
- Hæld alkoholen i.
- Tilføj sukkersirup.
- Ryst blandingen grundigt og stil til lagring i 1 uge.
- Det er også muligt at nøjes med at skære bananerne i stykker, hvilket gør filtrering væsentlig nemmere. I så fald lader med blandingen lagre 1 uge mere, inden den hældes på flaske.
- Efter 1 uge filtreres den på flaske og kan nydes herefter, eller stilles til yderligere lagring efter smag.
Kommentarer
Ingen.