En variant af den kendte Limoncello, men her lavet med grapefrugt. Denne grapelikør opskrift kommer ligeledes fra Italien, og drikkes gerne efter middagen i den varme aftensol. Pompelmocello nydes iskold med isterninger.
Om grapelikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Italien |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 2 ltr |
Lagringstid: | 3 uger |
Opskrift på grapelikør
Ingredienser
- ca. 8 stk. grapefrugt
- 1 fl. (70cl) vodka
- 4 dl sukker
- 2 dl vand
Fremgangsmåde
- Pres grapefrugtsaften ud af frugterne og gem den.
- Hæld saft og vodka i et sylteglas og stil den til lagring, et mørkt og køligt sted i 3 uger.
- Filtrer herefter blandingen og smag til med sukkersirup.
Kommentarer
OBS: Hvis du gerne vil have en mere syrlig smag, kan du tilsætte grapefrugt skræl (fra ca. 1 grapefrugt) til sylteglasset og lade blandingen lagre med disse.