Måske har du selv rabarber i haven, eller også bliver du måske fristet af dem på torvet. Ihvertfald er rabarber glimrende som likør, og kan bruges i næsten alle sammenhænge. De komplementerer både sødt, surt og bittert, og giver et frisk aftryk på cocktails. Vær opmærksom på at rabarber blade er giftige og skal ikke bruges i nogle former for madlavning. Brug KUN de pink/røde stængler. De fleste af urterne i opskriften kan findes i diverse urteforretninger. Skulle du alligevel have svært ved at finde dem, kan du udelade nogle af dem.
Om rabarberlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka, Rom, Vand |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 16 dage |
Opskrift på rabarberlikør
Ingredienser
- ca. 1 kg hakkede rabarber
- 1 lime (skræl)
- 1/2 citron (skræl)
- 1 fl. (70cl) vodka
- 1/2 tsk. koriander frø
- 6 enebær
- 2 dl rom
- 2 dl vand
- Sukkersirup
Fremgangsmåde
- Tilføj rabarber, lime og citron skræl til et sylteglas.
- Tilsæt vodka og stil blandingen til lagring i 4 dage. Omrystes jævnligt.
- Herefter tilsættes koriander, enebær (evt. også fennikel, lavendel, kamille, kinatræ bark, kvan rod) og rom til sylteglasset.
- Stil blandingen til lagring i yderligere 10 dage.
- Filtrer blandingen igennem et klæde.
- Hæld blandingen i en lille gryde sammen med vandet, og lade det koge ved medium varme i 5 til 7 minutter. Det må ikke koge.
- Lad det afkøle.
- Hæld nu den afkølede blanding i et sylteglas og lad den lagre i et par dage (2). Husk at omryste dagligt.
- Filtrer endnu en gang og hæld på flaske.
- Smag til med sukkersirup.
Kommentarer
Prøv evt. at tilsætte følgende ingredienser for at opnå en endnu mere spændende rabarberlikør:
- 2 tsk. fennikel frø
- 1 tsk. tørret lavendel
- 2 tsk. tørret kamille
- 1 tsk. kinatræ bark (ikke i pulverform)
- 2 tsk. kvan rod