Likørbryggeriet

Rabarberlikør

Ingen bedømmelser endnu.

Måske har du selv rabarber i haven, eller også bliver du måske fristet af dem på torvet. Ihvertfald er rabarber glimrende som likør, og kan bruges i næsten alle sammenhænge. De komplementerer både sødt, surt og bittert, og giver et frisk aftryk på cocktails. Vær opmærksom på at rabarber blade er giftige og skal ikke bruges i nogle former for madlavning. Brug KUN de pink/røde stængler. De fleste af urterne i opskriften kan findes i diverse urteforretninger. Skulle du alligevel have svært ved at finde dem, kan du udelade nogle af dem.

Ingredienser

  • ca. 1 kg hakkede rabarber
  • 1 lime (skræl)
  • 1 citron (skræl
  • 1 fl. (70cl) vodka
  • 1/2 tsk. koriander frø
  • 6 enebær
  • 2 tsk. fennikel frø
  • 1 tsk. tørret lavendel
  • 2 tsk. tørret kamille
  • 1 tsk. kinatræ bark (ikke i pulverform)
  • 2 tsk. kvan rod
  • 2 dl rom
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Tilføj rabarber, lime og citron skræl til et sylteglas.
  2. Tilsæt vodka og stil blandingen til lagring i 4 dage (14 dage i alt). Omrystes jævnligt.
  3. Efter 4 dage tilsættes koriander, enebær, fennikel, lavendel, kamille, kinatræ bark, kvan rod og rom til et ANDET sylteglas.
  4. Stil blandingen til lagring i yderligere 10 dage. Lad den første blanding blive stående.
  5. Efter 10 dage filtreres blandingerne igennem et klæde.
  6. Hæld begge blandinger i en lille gryde sammen med vandet, og lade det koge ved medium varme i 5 til 7 minutter.
  7. Lad det afkøle.
  8. Hæld nu den afkølede blanding i et sylteglas og lad den lagre i et par dage (2). Husk at omryste dagligt.
  9. Filtrer endnu en gang og hæld på flaske.
  10. Kan opbevares i ca. 1 år.

Information

Type
Likør
Lagringstid
16 dage
Holdbarhed
1 år
Mængde
ca. 1,5 ltr.
Base
Vodka, Rom, Vand
Kategorier

Bedøm opskriften