cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Rabarberlikør

Fra haven, Frugtlikør, Likør  /  1. marts 2017
Ingen bedømmelser endnu.

Måske har du selv rabarber i haven, eller også bliver du måske fristet af dem på torvet. Ihvertfald er rabarber glimrende som likør, og kan bruges i næsten alle sammenhænge. De komplementerer både sødt, surt og bittert, og giver et frisk aftryk på cocktails. Vær opmærksom på at rabarber blade er giftige og skal ikke bruges i nogle former for madlavning. Brug KUN de pink/røde stængler. De fleste af urterne i opskriften kan findes i diverse urteforretninger. Skulle du alligevel have svært ved at finde dem, kan du udelade nogle af dem.

rabarber-likor

Om rabarberlikør

Type:Likør
Oprindelse:Ukendt
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka, Rom, Vand
Mængde:ca. 1,5 ltr
Lagringstid:16 dage

Opskrift på rabarberlikør

Ingredienser

  • ca. 1 kg hakkede rabarber
  • 1 lime (skræl)
  • 1/2 citron (skræl)
  • 1 fl. (70cl) vodka
  • 1/2 tsk. koriander frø
  • 6 enebær
  • 2 dl rom
  • 2 dl vand
  • Sukkersirup

Fremgangsmåde

  1. Tilføj rabarber, lime og citron skræl til et sylteglas.
  2. Tilsæt vodka og stil blandingen til lagring i 4 dage. Omrystes jævnligt.
  3. Herefter tilsættes koriander, enebær (evt. også fennikel, lavendel, kamille, kinatræ bark, kvan rod) og rom til sylteglasset.
  4. Stil blandingen til lagring i yderligere 10 dage.
  5. Filtrer blandingen igennem et klæde.
  6. Hæld blandingen i en lille gryde sammen med vandet, og lade det koge ved medium varme i 5 til 7 minutter. Det må ikke koge.
  7. Lad det afkøle.
  8. Hæld nu den afkølede blanding i et sylteglas og lad den lagre i et par dage (2). Husk at omryste dagligt.
  9. Filtrer endnu en gang og hæld på flaske.
  10. Smag til med sukkersirup.

Kommentarer

Prøv evt. at tilsætte følgende ingredienser for at opnå en endnu mere spændende rabarberlikør:

  • 2 tsk. fennikel frø
  • 1 tsk. tørret lavendel
  • 2 tsk. tørret kamille
  • 1 tsk. kinatræ bark (ikke i pulverform)
  • 2 tsk. kvan rod

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • citron
  • enebær
  • fennikel
  • kamille
  • kinatræ
  • koriander
  • kvanrod
  • lavendel
  • lime
  • rabarber
  • rom
  • vodka

Lignende opskrifter


Honninglikør – Grappa

Pinna

Vanillelikør – Klassisk

Granatæblelikør

Blommelikør

Brombær likør med lavendel

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Hasselnøddelikør med kanel

Indlægsnavigation

Mandarinchello
Allehåndelikør – Pimento Dram

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 grenadine Grenadine
5/5 (2)
3 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen