Her er endnu en af mine egne opskrifter. Kiwilikør laves på næsten samme måde som bananlikør, og har en ret kort lagringsperiode. Selvom den har en interessant smag, så findes der kun få typer kiwilikører.
Om kiwilikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 6 måneder |
Hovedbestanddele: | Rom |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 2-3 uger |
Opskrift på kiwilikør
Ingredienser
- 1 fl. rom (70cl)
- 5 kiwier
- 1 vanillestang
- 4 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Skræl og mos kiwierne ned i sylteglasset.
- Rids vanillestangen og tilføj den til glasset.
- Hæld alkoholen i.
- Tilføj sukkersirup.
- Ryst blandingen grundigt og stil til lagring i 1 uge.
- Det er også muligt at nøjes med at skære kiwierne i både, hvilket gør filtrering væsentlig nemmere. I så fald lades blandingen lagre 1 uge mere, inden den hældes på flaske.
- Efter 1 uge filtreres den på flaske og kan nydes herefter, eller stilles til yderligere lagring efter smag.
Kommentarer
Ingen.