Denne likør eksisterer ikke længere og betragtes som uddød, da den ikke længere produceres af Trappistordenen, som anses for den strengeste munkeorden indenfor den katolske kirke. Den kommer oprindeligt fra hovedklosteret La Trappe i Normandiet og selvom de nok kendes bedst for deres Trappist øl, så var Trappistine også tidligere en populær drink.
Denne opskrift kommer fra en fransk kilde, som påstår at have kendskab til den oprindelige opskrift. Den giver ihvertfald en indikation omkring hvilke ingredienser der kunne have været brugt.
Om Trappistine
Type: | Likør |
Oprindelse: | Normandiet, Frankrig |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 2 ltr |
Lagringstid: | 4 uger |
Opskrift på Trappistine
Ingredienser
- 10 g malurt
- 10 g kardemomme
- 10 g angelikarod
- 30 g mynteblade
- 5 g myrra
- 7.5 g citronmelisse
- 5 g kalmusrod
- 1 g kanel
- 0.5 g muskatblomme
- 1 g nelliker
- 1,5 ltr vodka 40%
- 900 g sukker
- en knsp. safran
Fremgangsmåde
- Tilføj krydderierne til en lille filterpose og læg i et sylteglas.
- Tilsæt vodka og lad blandingen lagre i 2 uger.
- Tilsæt sukker og safran og lad den lagre endnu 1 uge. Husk at omryste glasset flere gange dagligt.
- Filtrer og hæld på flaske.
Kommentarer
Opskriften burde egentlig laves igennem distillering og ikke ved infusering, men da dette ikke er lovligt i Danmark, bringer vi ikke denne opskrift.