cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Trappistine

Likør, Special likør, Udenlandsk likør, Urtelikør  /  25. maj 2019
Ingen bedømmelser endnu.

Denne likør eksisterer ikke længere og betragtes som uddød, da den ikke længere produceres af Trappistordenen, som anses for den strengeste munkeorden indenfor den katolske kirke. Den kommer oprindeligt fra hovedklosteret La Trappe i Normandiet og selvom de nok kendes bedst for deres Trappist øl, så var Trappistine også tidligere en populær drink.

Hjælp Likørbryggeriet med at lave flere gratis opskrifter!

mobilepay-logo

Send os et valgfrit bidrag, så støtter du vedligeholdelse og den fortsatte udvikling af opskrifter.

Denne opskrift kommer fra en fransk kilde, som påstår at have kendskab til den oprindelige opskrift. Den giver ihvertfald en indikation omkring hvilke ingredienser der kunne have været brugt.

Plakat fra 1897 for Trappistine. Billedekilde.
trappistine-reklame-3
Fransk reklame for Trappistine. Billedekilde.
Britisk reklame for Trappistine. Billedekilde.

Om Trappistine

Type:Likør
Oprindelse:Normandiet, Frankrig
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 2 ltr
Lagringstid:4 uger

Opskrift på Trappistine

Ingredienser

  • 10 g malurt
  • 10 g kardemomme
  • 10 g angelikarod
  • 30 g mynteblade
  • 5 g myrra
  • 7.5 g citronmelisse
  • 5 g kalmusrod
  • 1 g kanel
  • 0.5 g muskatblomme
  • 1 g nelliker
  • 1,5 ltr vodka 40%
  • 900 g sukker
  • en knsp. safran

Fremgangsmåde

  1. Tilføj krydderierne til en lille filterpose og læg i et sylteglas.
  2. Tilsæt vodka og lad blandingen lagre i 2 uger.
  3. Tilsæt sukker og safran og lad den lagre endnu 1 uge. Husk at omryste glasset flere gange dagligt.
  4. Filtrer og hæld på flaske.

Kommentarer

Opskriften burde egentlig laves igennem distillering og ikke ved infusering, men da dette ikke er lovligt i Danmark, bringer vi ikke denne opskrift.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • angelikarod
  • citronmelisse
  • kalmusrod
  • kanel
  • kardemomme
  • malurt
  • muskatblomme
  • mynte
  • myrra
  • nelliker
  • safran
  • vodka

Lignende opskrifter


Valnøddelikør – Tentoura

Varenukha

Mandellikør

Kirsebærlikør

Granatæblelikør

Artiskoklikør

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Hasselnøddelikør med kanel

Indlægsnavigation

Hypocras

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 kaffelikør Kaffelikør med appelsin
5/5 (5)
2 karamel-sirup Karamel sirup
5/5 (4)
3 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen