Sangria er fantastisk på mange måder, men nok mest fordi det er så enkelt at lave. Du kan samtidig også bruge nøjagtig de frugter som du bedst kan lide. Sangria kendes nok bedst fra spanske grisefester, som nok har givet adskillige danske turister hovedpine igennem årene. Her er en frisk hvidvins sangria opskrift med citrusfrugter.
Om hvidvins sangria
Type: | Likør |
Oprindelse: | Spanien |
Holdbarhed: | 1-2 dage |
Hovedbestanddele: | Hvidvin, Cognac |
Mængde: | ca. 3 ltr |
Lagringstid: | 8 timer |
Opskrift på hvidvins sangria
Ingredienser
- 1 fl. hvidvin (Riesling, Albarino, Chablis, Gewurztraminer, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc)
- 1 dl sukker
- 3 appelsiner (i skiver) eller 2,5 dl appelsinjuice
- 1 citron (i skiver)
- 1 lime (i skiver)
- 6 cl cognac
- ½ ltr. Ginger Ale eller danskvand (Ginger Ale giver en meget sødere sangria)
Fremgangsmåde
- Hæld vinen i en stor skål og pres appelsin, citron og lime skiverne heri.
- Tilsæt cognac hvis du har lyst. Tilføj de pressede frugtskiver til vinen (uden sten/kerner hvis muligt) og tilføj sukker.
- Lad sangriaen stå i køleskabet natten over og smag til med Ginger Ale eller danskvand lige inden servering.
Kommentarer
Du kan også bruge andre frugter så som: Jordbær, ferskner, blåbær, hindbær, kiwi, ananas, 2-4 cl gin, rom eller whiskey, en citron sodavand osv.