Likørbryggeriet

Græskarlikør med chili og ingefær

Ingen bedømmelser endnu.

Her er så en af Likørbryggeriets egen opskrifter. Denne likør giver et spændende spicy twist med tilsat chili, og en god eftersmag af ingefær. Sammen med græskar får denne blanding gerne få et strejf af sødme.

Ingredienser

    • 3 røde chili
    • Frisk ingefær efter smag
    • Græskarlikør_mærkat½ kg græskar (indmad)
    • 1 fl. (70cl) Vodka
    • 2 dl sukker
    • 5 kryddernelliker

Fremgangsmåde

    1. Chili/ingefær essens:
    2. Start med at lave en chili/ingefær essens i et separat sylteglas.
    3. Hak chili og ingefær i strimler og hæld det i et sylteglas.
    4. Hæld ca. 2-3 dl vodka i, eller så det kun akkurat dækker chili og ingefær.
    5. Lad glasset stå i 14 dage, hvorefter blandingen prøvesmages (pas på det kan være stærke sager).
    6. Filtrer chili og ingefær fra, og gem essensen.
    7. *Læg mærke til hvor stærk blandingen er, da der ofte er stor forskel på rød chili.
    8. Græskarlikør:
    9. Del græskar-indmaden i grove stykker og hæld dem i sylteglasset.
    10. Tilsæt sukker og kryddernelliker.
    11. Hæld resten af vodkaen over, og ca. 1/3 af chiliessensen.
    12. Stil græskarlikøren til lagring i ca. 1 måned, og gem resten af chiliessensen.
    13. Husk at omryste glasset dagligt, indtil sukkeret er opløst.
    14. Efter en måned smages græskarlikøren til med mere chiliessens og evt. sukker.
    15. Lad den lagre endnu 3 måneder, hvorefter den kan filtreres på flaske.

Information

Type
Likør

Bedøm opskriften