Likørbryggeriet

Kirsebær Pálenka med valnød

Ingen bedømmelser endnu.

‘Pálenka’ stammer fra Tjekkiet og Slovenien og betegner sådan set alle former for spiritus, som vodka, gin og brændevin. Ordet stammer fra ‘páliť’, som betyder ‘at brænde’. Den nok mest kendte pálenka er Slivovitz, men det kan brygges med alle typer frugt. Denne opskrift er på kirsebær. Pálenka har været brygget af munke helt tilbage til 1715 og er trods forbud ofte blevet brygget af folk på landet. Den ungarske ‘pálinka’ er på EU’s liste over beskyttede produktnavne.

OBS: Opbevaringstid er 12 måneder, så du må væbne dig med tålmodighed.

Ingredienser

  • 1 liter vodka/horilka
  • 0,5 kg kirsebær
  • 8 stk. Grønne valnødder (delte)
  • 4 nelliker
  • 0,5 kanel stang
  • 500-700 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Kog de halve valnødder, nelliker, kanel og sukker i 0,5 liter vand i ca. 1-1,5 minut.
  2. Lad det køle af.
  3. Hæld blandingen i en 'slow cooker' (enten elektrisk eller keramik).
  4. Halvér alle kirsebær og tilsæt med til slow cookeren.
  5. Tilsæt vodka.
  6. Kog blandingen i slow cookeren ved 90 C i 12 timer.
  7. Filtrer blandingen til et sylteglas eller flaske.
  8. Tilsæt sukker.
  9. Opbevares i 12 måneder.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Tjekkiet, Slovenien
Lagringstid
12 måneder
Mængde
ca. 1,5 liter
Base
Vodka

Bedøm opskriften