cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Kirsebær Pálenka med valnød

Frugtlikør, Likør, Nøddelikør, Udenlandsk likør  /  12. februar 2017
5/5 (1)

‘Pálenka’ stammer fra Tjekkiet og Slovenien og betegner sådan set alle former for spiritus, som vodka, gin og brændevin. Ordet stammer fra ‘páliť’, som betyder ‘at brænde’. Den nok mest kendte pálenka er Slivovitz, men det kan brygges med alle typer frugt. Denne opskrift er på kirsebær. Pálenka har været brygget af munke helt tilbage til 1715 og er trods forbud ofte blevet brygget af folk på landet. Den ungarske ‘pálinka’ er på EU’s liste over beskyttede produktnavne.

OBS: Opbevaringstid er 12 måneder, så du må væbne dig med tålmodighed.

palenka

Om kirsebær palenka

Type:Likør
Oprindelse:Tjekkiet, Slovenien
Holdbarhed:ca. 2 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 1,5 liter
Lagringstid:12 måneder

Opskrift på kirsebær palenka

Ingredienser

  • 1 liter vodka/horilka
  • 0,5 kg kirsebær
  • 8 stk. Grønne valnødder (delte)
  • 4 nelliker
  • 0,5 kanel stang
  • 500-700 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Kog de halve valnødder, nelliker, kanel og sukker i 0,5 liter vand i ca. 1-1,5 minut.
  2. Lad det køle af.
  3. Hæld blandingen i en ‘slow cooker’ (enten elektrisk eller keramik).
  4. Halvér alle kirsebær og tilsæt med til slow cookeren.
  5. Tilsæt vodka.
  6. Kog blandingen i slow cookeren ved 90 C i 12 timer.
  7. Filtrer blandingen til et sylteglas eller flaske.
  8. Tilsæt sukker.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • kanel
  • kirsebær
  • nelliker
  • valnød
  • vodka

Lignende opskrifter


Fransk ribs likør/cassis

Lakridslikør – Dirty Henry

Bock øllikør

Pærelikør med appelsin

Mashal citrus likør

Kakaolikør

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Mangolikør

Indlægsnavigation

Slåenlikør – Ternivka
Ferskenlikør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 grenadine Grenadine
5/5 (2)
3 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen