En lækker bitter med laurbær istedet for laurbærblade. Laurier betyder laurbær på fransk, og defineres nok bedre som bitter, end som likør. Kan evt. spices op med lidt citronskal.
Om laurbærlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 7 dl |
Lagringstid: | 17 uger |
Opskrift på laurbærlikør
Ingredienser
- 100 g laurbær
- 4 g muskatnød
- 1 kryddernellike
- 1 fl. (70cl) Vodka
- ca. 3 dl sukkersirup
Fremgangsmøde
- Vask laurbærrene og tør dem i et viskestykke.
- Prik hver af dem med en nål el. strikkepind så væsken kan komme ud.
- Hæld laurbær og vodka i sylteglasset om lad blandingen lagre ca. 4 uger.
- Efter 4 uger laves tilføjes sukkersirup, og blandingen står endnu 1 uge.
- Filtrer laurier likøren igennem et klæde, og stil den til lagring i yderligere 3 måneder.
Kommentarer
Ingen.