Amaro betyder ‘bitter’ på italiensk. Den bruges ofte som en drink efter middagen og kan bestå af mange typer urter. Den kendte Fernet Branco er en italiensk amaro, og indeholder et utal af forskellige komponenter.
Om italiensk amaro
Type: | Likør |
Oprindelse: | Italien |
Holdbarhed: | ca. 2 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca 1,2 ltr |
Lagringstid: | 2 uger |
Opskrift på italiensk amaro
Ingredienser
- 1 fl. (70 cl) vodka
- 5 blade citrongræs
- 5 blade salvie
- 10 blade (ikke stængler) rosemarin
- 10 blade malurt
- Topskud af agave (købes i urtebutikker)
- 15 enebær
- 5 kryddernelliker
- 1,2 cm kanel
- Et stykke violrod
- Et stykke kalmusrod
- Et stykke ensianrod
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
- Bland ingredienserne og lad dem lagre i 2 uger.
- Filtrer og smag til med sukkersirup.
Kommentarer
Ingen.