Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck. Bock forbindes dog mest med Bayern, da det er den bayriske udgave af øltypen, der som oftest refereres til. Betegnelsen bock stammer fra det gamle bayerske navn ‘Ainpöck’ for byen Einbeck, som senere blev ‘Oanpock’ til ‘Poeck’ og til sidst ‘Bock’. I Tyskland betegnes bockbier som starkbier, svarende til en alkoholprocent på 6%. Bockbier brygges året rundt, men der findes sæsonudgaverne weihnachtsbock (julebock) og den lyse og mere humlede maibock – også kaldet helles bock.
Om bock øllikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Tyskland |
Holdbarhed: | ca. 3 måneder |
Hovedbestanddele: | Øl, Vodka, Rom |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 1 uge |
Opskrift på bock øllikør
Ingredienser
- 5 dl bock øl (eller anden type mørk øl)
- 300 g sukker
- 2,5 dl vodka
- ½ dl rom
Fremgangsmåde
- Opvarm forsigtigt øllet sammen med sukkeret i en gryde. Det må ikke koge.
- Når sukkeret er helt opløst tages blandingen af varmen og stilles til afkøling.
- Hæld ølblandingen i et sylteglas og tilsæt vodka og rom.
- Stil blandingen til lagring i 1 uge.
Kommentarer
Ingen.