cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Bock øllikør

Likør, Special likør, Udenlandsk likør  /  15. marts 2017
Ingen bedømmelser endnu.

Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck. Bock forbindes dog mest med Bayern, da det er den bayriske udgave af øltypen, der som oftest refereres til. Betegnelsen bock stammer fra det gamle bayerske navn ‘Ainpöck’ for byen Einbeck, som senere blev ‘Oanpock’ til ‘Poeck’ og til sidst ‘Bock’. I Tyskland betegnes bockbier som starkbier, svarende til en alkoholprocent på 6%. Bockbier brygges året rundt, men der findes sæsonudgaverne weihnachtsbock (julebock) og den lyse og mere humlede maibock – også kaldet helles bock.

bock-ollikor

Om bock øllikør

Type:Likør
Oprindelse:Tyskland
Holdbarhed:ca. 3 måneder
Hovedbestanddele:Øl, Vodka, Rom
Mængde:ca. 1 ltr
Lagringstid:1 uge

Opskrift på bock øllikør

Ingredienser

  • 5 dl bock øl (eller anden type mørk øl)
  • 300 g sukker
  • 2,5 dl vodka
  • ½ dl rom

Fremgangsmåde

  1. Opvarm forsigtigt øllet sammen med sukkeret i en gryde. Det må ikke koge.
  2. Når sukkeret er helt opløst tages blandingen af varmen og stilles til afkøling.
  3. Hæld ølblandingen i et sylteglas og tilsæt vodka og rom.
  4. Stil blandingen til lagring i 1 uge.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • bock
  • rom
  • vodka

Lignende opskrifter


Italiensk anisette

Hasselnøddelikør med kanel

Tysk kryddersnaps

Mashal citrus likør

Grapelikør – Pompelmocello

Triple Sec – Citruslikør

Pinna

Kvædelikør

Indlægsnavigation

Estragonlikør
Hypocras

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)
3 grenadine Grenadine
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen