Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl med en rig historie, der har sit udspring i den nordtyske by Einbeck. Mens Einbeck er dens fødested, er det Bayern, der ofte associeres med denne øltype, da den bayerske version er den mest udbredte og kendte. Oprindelsen af navnet “bock” stammer fra det gamle bayerske navn ‘Ainpöck’ for Einbeck, der gennem tiden ændrede sig til ‘Oanpock’, ‘Poeck’ og til sidst ‘Bock’.
I Tyskland klassificeres bockbier som “starkbier”, hvilket indikerer en høj alkoholprocent på omkring 6%. Mens bockbier brygges året rundt, har den også sine sæsonbetonede varianter, herunder weihnachtsbock (julebock) og den lysere og mere humlede maibock, som også kaldes helles bock. Disse sæsonudgaver tilføjer variation og tradition til bockbierens mangfoldighed.
Om bock øllikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Tyskland |
Holdbarhed: | ca. 3 måneder |
Hovedbestanddele: | Øl, Vodka, Rom |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 1 uge |
Opskrift på bock øllikør
Ingredienser
- 5 dl bock øl (eller anden type mørk øl)
- 300 g sukker
- 2,5 dl vodka
- ½ dl rom
Fremgangsmåde
- Opvarm forsigtigt øllet sammen med sukkeret i en gryde. Det må ikke koge.
- Når sukkeret er helt opløst tages blandingen af varmen og stilles til afkøling.
- Hæld ølblandingen i et sylteglas og tilsæt vodka og rom.
- Stil blandingen til lagring i 1 uge.
Kommentarer
Ingen.