cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Amaretto – Mandellikør

Likør, Udenlandsk likør, Urtelikør  /  19. januar 2017
Ingen bedømmelser endnu.

Amaretto er en italiensk likør lavet af abrikos, sommetider tilsat mandel. Den har dog konsekvent en bittersød mandelsmag. Den er god i cocktails og til desserter som f.eks. tiramisu.

Hjælp Likørbryggeriet med at lave flere gratis opskrifter!

mobilepay-logo

Send os et valgfrit bidrag, så støtter du vedligeholdelse og den fortsatte udvikling af opskrifter.

amaretto-mandel-likor

Om amaretto mandellikør

Type:Likør
Oprindelse:Italien
Holdbarhed:6 måneder
Hovedbestanddele:Vodka, Cognac
Mængde:ca. 1 ltr
Lagringstid:28 dage

Opskrift på amaretto

Ingredienser

  • 250 g tørrede abrikoser
  • 3 dl destilleret vand
  • 1/2 dl abrikos kerner
  • 1/2 dl rå mandler
  • 1 spsk fennikel frø
  • 1 tsk kirsebærsten
  • 1 allehånde bær
  • 1 kardemomme frø
  • 3 dl vodka
  • 1 dl cognac
  • 1 tsk vanilleekstrakt (valgfrit)
  • 1 dl rørsukker
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Hak de tørrede abrikoser i grove stykker og blød dem op i 1 dl distilleret vand i ca. 30 minutter.
  2. Hak abrikoskerner og mandler i grove stykker.
  3. Knus fennikelfrø, kirsebærsten, allehånde og kardemomme med en morter. De skal kun være knækkede, ikke malede.
  4. Når abrikoserne er blødet op, hældes vandet fra og abrikoserne hældes i et sylteglas sammen med resten af krydderierne.
  5. Hæld 1 dl vodka og cognac’en i og lad blandingen lagre i ca. 25 dage. Husk dagligt at omryste glasset grundigt.
  6. Filtrer væsken til et andet sylteglas.
  7. Sæt en gryde over medium varme og smelt rørsukkeret ved lav varme imens der røres jævnligt.
  8. Sæt en anden gryde over med vandet og kog det op ved lav varme.
  9. Når rørsukkeret er karameliseret skrues der ned for varmen. Hæld sukkeret i gryden med vandet imens der røres, så det ikke størkner.
  10. Der kan komme små klumper, men disse vil forsvinde igen. Når blandingen er en tyk konsistens uden klumper, stilles denne til afkøling.
  11. Når den er kølet af, tilsættes der 1 dl vodka.
  12. Smag krydderiblandingen til med sukkerblandingen, og tilsæt evt. vanille ekstrakt efter temperament. Når du er tilfreds med smagen stilles amarettolikøren til lagring i 2-3 dage før den hældes på flaske og nydes.
  13. Kan opbevares ved stuetemperatur i ca. 6 måneder.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • abrikos
  • allehåndebær
  • cognac
  • fennikel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • mandel
  • vanille
  • vodka

Lignende opskrifter


Hypocras

Rabarberlikør

Geranie likør (Geranium)

Kirsebær Pálenka med valnød

Lakridslikør – Dirty Henry

Rosen og hybenlikør

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Viollikør

Indlægsnavigation

Artiskoklikør
Salvielikør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 kaffelikør Kaffelikør med appelsin
5/5 (5)
2 karamel-sirup Karamel sirup
5/5 (4)
3 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen