Pimento Dram er en jamaicansk likøropskrift, som næsten har været helt uddød. I 1980’erne stoppede produktionen næsten helt, og denne lækre likør blev næsten glemt. Heldigvis er interessen steget igen, og enkelte producenter er startet med at lave den igen. Den fåes dog ikke i Danmark, men heldigvis kan vi lave den selv.
Om allehåndelikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Jamaica |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Rom |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 6 uger |
Opskrift på allehåndelikør
Ingredienser
- 3,5 dl rom
- 0,75 dl allehånde bær
- 7,5 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Knus forsigtigt allehåndebærrene og hæld dem i et sylteglas sammen med rommen.
- Lad dem lagre i 2 uger, hvorefter de filtreres. Gem rommen.
- Opvarm rørsukker og varm i en lille gryde og rør rundt indtil rørsukkeret er helt opløst.
- Afkøl og tilføj sukkersiruppen til rommen.
- Stil blandingen til lagring i yderligere 4 uger.
- Blandingen kan herefter nydes. Gerne iskold.
Kommentarer
Hvis man gerne vil prøve at efterligne original Pimento Dram kan man evt. tilsætte kanel, muskatnød, nelliker eller andre krydderier, men opskriften her prøver at fange den rene smag af allehånde.