cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Allehåndelikør – Pimento Dram

Likør, Udenlandsk likør, Urtelikør  /  3. marts 2017
Ingen bedømmelser endnu.

Pimento Dram er en jamaicansk likøropskrift, som næsten har været helt uddød. I 1980’erne stoppede produktionen næsten helt, og denne lækre likør blev næsten glemt. Heldigvis er interessen steget igen, og enkelte producenter er startet med at lave den igen. Den fåes dog ikke i Danmark, men heldigvis kan vi lave den selv.

allehaande-likor

Om allehåndelikør

Type:Likør
Oprindelse:Jamaica
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Rom
Mængde:ca. 1 ltr
Lagringstid:6 uger

Opskrift på allehåndelikør

Ingredienser

  • 3,5 dl rom
  • 0,75 dl allehånde bær
  • 7,5 dl sukkersirup

Fremgangsmåde

  1. Knus forsigtigt allehåndebærrene og hæld dem i et sylteglas sammen med rommen.
  2. Lad dem lagre i 2 uger, hvorefter de filtreres. Gem rommen.
  3. Opvarm rørsukker og varm i en lille gryde og rør rundt indtil rørsukkeret er helt opløst.
  4. Afkøl og tilføj sukkersiruppen til rommen.
  5. Stil blandingen til lagring i yderligere 4 uger.
  6. Blandingen kan herefter nydes. Gerne iskold.

Kommentarer

Hvis man gerne vil prøve at efterligne original Pimento Dram kan man evt. tilsætte kanel, muskatnød, nelliker eller andre krydderier, men opskriften her prøver at fange den rene smag af allehånde.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • allehåndebær
  • rom

Lignende opskrifter


Marsala vin likør

Rosen og hybenlikør

Frugtlikør med appelsinsmag

Amaretto – Mandellikør

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Rabarberlikør

Kokoslikør

Bock øllikør

Indlægsnavigation

Rabarberlikør
Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)
3 grenadine Grenadine
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen