Likørbryggeriet

Pimento Dram – Allehåndelikør

Ingen bedømmelser endnu.

Pimento Dram er en jamaicansk likøropskrift, som næsten har været helt uddød. I 1980’erne stoppede produktionen næsten helt, og denne lækre likør blev næsten glemt. Heldigvis er interessen steget igen, og enkelte producenter er startet med at lave den igen. Den fåes dog ikke i Danmark, men heldigvis kan vi lave den selv.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Knus forsigtigt allehåndebærrene og hæld dem i et sylteglas sammen med rommen.
  2. Lad dem lagre i 2 uger, hvorefter de filtreres. Gem rommen.
  3. Opvarm rørsukker og varm i en lille gryde og rør rundt indtil rørsukkeret er helt opløst.
  4. Afkøl og tilføj sukkersiruppen til rommen.
  5. Stil blandingen til lagring i yderligere 4 uger.
  6. Blandingen kan herefter nydes. Gerne iskold.

Noter

Hvis man gerne vil prøve at efterligne original Pimento Dram kan man evt. tilsætte kanel, muskatnød, nelliker eller andre krydderier, men opskriften her prøver at fange den rene smag af allehånde.

Information

Type
Likør
Lagringstid
6 uger
Holdbarhed
1 år
Mængde
ca. 1,2 liter

Bedøm opskriften