Likørbryggeriet

Honninglikør – Grappa

Ingen bedømmelser endnu.

Her er en smagsefterligning af den kendte italienske grappa, som oprindeligt er lavet på druer. Selvom dette ikke er en opskrift på ægte honning grappa, så kan man fornemme lighederne. Honninglikør er genial i varm mælk til at bekæmpe vinterens sygdomme.

Ingredienser

  • 1/2 liter cognac
  • 1/2 liter tør hvidvin
  • 50 g honning (akacie, blomster el. lign.)
  • 1 citron
  • 1 kanelstang
  • 3 kryddernelliker

Fremgangsmåde

  1. Skræl citronen, og tilsæt skræller (uden det hvide), krydderier og alkohol til et sylteglas.
  2. Lad blandingen lagre i 2 uger, hvorefter den filtreres.
  3. Hæld den filtrerede blandingen i en gryde, og tilsæt honningen.
  4. Varm meget forsigtigt blandingen op så honningen smelter.
  5. DET MÅ IKKE BLIVE FOR VARMT! Brug evt. et termometer og sørg for at temperaturen aldrig kommer over 60 grader.
  6. Afkøl og stil honninglikør til lagring i yderligere 3 måneder.

Noter

Kan evt. nydes i varm mælk.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Italien
Lagringstid
2 uger + 3 måneder
Mængde
ca. 1 liter
Base
Cognac, Hvidvin

Bedøm opskriften