Her er en smagsefterligning af den kendte italienske grappa, som oprindeligt er lavet på druer. Selvom dette ikke er en opskrift på ægte honning grappa, så kan man fornemme lighederne. Honninglikør er genial i varm mælk til at bekæmpe vinterens sygdomme.
Om honninglikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Italien |
Holdbarhed: | ca. 1 ltr |
Hovedbestanddele: | Cognac, Hvidvin |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 14 uger |
Opskrift på honninglikør
Ingredienser
- 1/2 liter cognac
- 1/2 liter tør hvidvin
- 50 g honning (akacie, blomster el. lign.)
- 1 citron
- 1 kanelstang
- 3 kryddernelliker
Fremgangsmåde
- Skræl citronen, og tilsæt skræller (uden det hvide), krydderier og alkohol til et sylteglas.
- Lad blandingen lagre i 2 uger, hvorefter den filtreres.
- Hæld den filtrerede blandingen i en gryde, og tilsæt honningen.
- Varm meget forsigtigt blandingen op så honningen smelter.
- DET MÅ IKKE BLIVE FOR VARMT! Brug evt. et termometer og sørg for at temperaturen aldrig kommer over 60 grader.
- Afkøl og stil honninglikør til lagring i yderligere 3 måneder.
Kommentarer
Kan evt. nydes i varm mælk.