cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Mandellikør

Cremelikør, Likør, Nøddelikør  /  17. december 2016
Ingen bedømmelser endnu.

Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl den italienske Amaretto. Denne likør adskiller sig fra Amarettoen da denne ikke indeholder andre krydderier end kanel. Der fortjener dog også at blive nævnt mandellikør typer som f.eks. Amadeus og Hiram Walker Creme De Noyaux, hvor sidstnævnte laves på abrikos-sten.

mandellikor2

Om mandellikør

Type:Likør
Oprindelse:Italien
Holdbarhed:ca. 6 måneder
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:7 dl
Lagringstid:4 uger

Opskrift på mandellikør

Ingredienser

  • 500 g mandler (uristede, usaltede)
  • 1 fl. (70cl) Vodka
  • 1 kanelstang
  • 200 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Hak mandlerne i grove stykker, og hæld dem i sylteglasset.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og ryst grundigt.
  3. Stil glasset til lagring i 4 uger.
  4. Husk at omryste glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
  5. Filtrer blandingen på flaske.
  6. Evt. filtrer til blandingen er helt klar.
  7. Smag evt. til med sukkersirup.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • kanel
  • mandel
  • vodka

Lignende opskrifter


Verbenalikør

Hasselnøddelikør med kanel

Skittleslikør

Salvielikør

Guignolet

Amaretto – Mandellikør

Viollikør

Ferskenlikør

Indlægsnavigation

Honninglikør – Grappa
Brombær likør med lavendel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen