Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl den italienske Amaretto. Denne likør adskiller sig fra Amarettoen da denne ikke indeholder andre krydderier end kanel. Der fortjener dog også at blive nævnt mandellikør typer som f.eks. Amadeus og Hiram Walker Creme De Noyaux, hvor sidstnævnte laves på abrikos-sten.
Om mandellikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Italien |
Holdbarhed: | ca. 6 måneder |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | 7 dl |
Lagringstid: | 4 uger |
Opskrift på mandellikør
Ingredienser
- 500 g mandler (uristede, usaltede)
- 1 fl. (70cl) Vodka
- 1 kanelstang
- 200 g sukker
Fremgangsmåde
- Hak mandlerne i grove stykker, og hæld dem i sylteglasset.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ryst grundigt.
- Stil glasset til lagring i 4 uger.
- Husk at omryste glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
- Filtrer blandingen på flaske.
- Evt. filtrer til blandingen er helt klar.
- Smag evt. til med sukkersirup.
Kommentarer
Ingen.