Endnu en opskrift på kirsebærlikøren; Guignolet fra Anjou. Almindelig guignolet indeholder 16 til 18 procent alkohol, og denne opskrift kan derfor godt spædes op med kogt afkølet vand. Kan nydes som aperitif eller som en forfriskning til desserten.
Om guignolet #2
Type: | Likør |
Oprindelse: | Anjou, Frankrig |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka, Rosévin |
Mængde: | ca. 1,5 ltr. |
Lagringstid: | 3 uger |
Opskrift på guignolet
Ingredienser
- 1/2 kg kirsebær
- 250 g sukker
- 1 ltr. god rosévin
- 1 vanillestang
- 5 dl vodka
Fremgangsmåde
- Knus kirsebærrene og tilføj dem til et sylteglas.
- Rids vanillestangen og tilsæt den sammen med de resterende ingredienser til sylteglasset.
- Omryst og stil til lagring i 3 uger.
- Husk at ryste glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
- Filtreres herefter på flaske.
Kommentarer
Ingen.