cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Æble/karamellikør

Frugtlikør, Likør, Udenlandsk likør  /  26. november 2016
Ingen bedømmelser endnu.

‘Caramel apples’ er mest kendt i USA, hvor de ofte serveres i forbindelse med Halloween til børn. Her er den dog i flydende likør form, som nok henvender sig mere til de voksne smagsløg. Ikke desto mindre er smagen af karamel og æble en rigtig lækkerbisken.

aeble-karamel-likor

Om æble/karamellikør

Type:Likør
Oprindelse:USA
Holdbarhed:ca. 1 år
Hovedbestanddele:Vodka
Mængde:ca. 1 liter
Lagringstid:4 uger

Opskrift på æble/karamellikør

Ingredienser

  • 3 grønne æbler
  • 1 fl. (70cl) vodka
  • 3 dl Karamelsirup

Fremgangsmåde

  1. Skær æblerne i tern og hæld dem i et sylteglas.
  2. Tilsæt vodka så det dækker æblerne.
  3. Forsegl glasset og stil det til lagring et mørkt og køligt sted i 4 uger.
  4. Filtrer herefter igennem ostelærred og kaffefiltre.
  5. Smag til med afkølet karamelsirup ved at tilsætte 1 spsk. ad gangen indtil du rammer den smag du kunne tænke dig.
  6. Da denne likør serveres bedst iskold fra fryseren, og da smagen af karamel og æble synes at forstærkes efter den er afkølet, er det bedre at tilsætte mindre karamel end du tror.
  7. Karamellikør’en serveres iskolde i shotsglas, pyntet med en skive æble drysset med kanel.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • æble
  • vodka

Lignende opskrifter


44 likør

Amaretto – Mandellikør

Rønnebærlikør

Varenukha

Myntelikør – Creme de Menthe

Bananlikør med vanille

Kirsebær Pálenka med valnød

Kvædelikør

Indlægsnavigation

Lakridslikør – Dirty Henry
Blommelikør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (4)
2 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)
3 grenadine Grenadine
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen