‘Caramel apples’ er mest kendt i USA, hvor de ofte serveres i forbindelse med Halloween til børn. Her er den dog i flydende likør form, som nok henvender sig mere til de voksne smagsløg. Ikke desto mindre er smagen af karamel og æble en rigtig lækkerbisken.
Om æble/karamellikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | USA |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1 liter |
Lagringstid: | 4 uger |
Opskrift på æble/karamellikør
Ingredienser
- 3 grønne æbler
- 1 fl. (70cl) vodka
- 3 dl Karamelsirup
Fremgangsmåde
- Skær æblerne i tern og hæld dem i et sylteglas.
- Tilsæt vodka så det dækker æblerne.
- Forsegl glasset og stil det til lagring et mørkt og køligt sted i 4 uger.
- Filtrer herefter igennem ostelærred og kaffefiltre.
- Smag til med afkølet karamelsirup ved at tilsætte 1 spsk. ad gangen indtil du rammer den smag du kunne tænke dig.
- Da denne likør serveres bedst iskold fra fryseren, og da smagen af karamel og æble synes at forstærkes efter den er afkølet, er det bedre at tilsætte mindre karamel end du tror.
- Karamellikør’en serveres iskolde i shotsglas, pyntet med en skive æble drysset med kanel.