Sesam og honning komplimenterer hinanden godt med deres fælles runde og gyldne smag. Den giver samtidig også en glimrende likør som passer til et utal af cocktails og drikke. Drik den f.eks. til et glas whisky eller gin. Sesamlikør er en ren skat på de mørke vinteraftener når man mangler noget at varme sig på.
Selvom sesamlikør ikke har et specifikt oprindelsessted så stammer den sandsynligvis fra den kinesiske baijiu, som har været produceret siden 1950erne og er opfundet af distilleriet Jingzhi.
Vidste du at Japan er verdens største importør af sesam imens Tanzania er den største eksportør?
Om sesamlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | 70 cl |
Lagringstid: | 4 uger |
Opskrift på sesamlikør
Ingredienser
- 85 g sesamfrø
- 1 fl. (70cl) vodka
- 6 spsk. blomsterhonning
Fremgangsmåde
- Rist sesamfrøene på en lille pande ved lav varme indtil de begynder at bliver lysebrune.
- Fjern dem fra varmen og lad dem køle af.
- Tilføj sesamfrø og de resterende ingredienser til et tætlukkende sylteglas (ca. 1 liter).
- Forsegl det og omryst grundigt blandingen.
- Lad sesamlikøren lagre et mørkt og køligt sted, i 4 uger.
- Omryst dagligt.
- Filtrer den igennem et klæde eller kaffefilter og server den.
Kommentarer
Brug evt. de overskydende sesamfrø til denne opskrift:
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
- Smør et stykke bagepapir med olivenolie og læg den på en bageplade.
- Opvarm en pande og rist sesamfrøene indtil de er gyldne.
- Tilsæt honning og smag til med salt.
- Konsistensen skal være klistret og massen skal være sammenhængende.
- Lad blandingen køle af indtil den er kold nok til at håndtere med hænderne.
- Rul sesamblandingen ud til små kugler på ca. 1,5 – 2 cm.
- Lad dem køle yderligere af og servér.
Kommentar:
Smør evt. fingrene ind i lidt olivenolie når kuglerne formes.