Drambuie er en prisbelønnet whiskylikør, lavet på malt whisky og bruges i bla. drinks som Rusty Nail. Mange anser den originale likør som en af verdens bedste, med dens friske og sødlige smag af citrus, honning og rosmarin.
Den originale producent påstår at navnet Drambuie sandsynligvis kommer fra den skotsk gæliske frase an dram buidheach, som betyder “en drink der tilfredsstiller”.
I 1880erne blev opskriften udviklet og forbedret af John Ross, som ændrede den originale alkoholbase fra brandy til skotsk whisky. Drambuie blev officielt et varemærke i 1893, men John Ross’ kone var nødt til at sælge opskriften efter hans død. Whiskylikøren blev kommercielt produceret allerede i 1910 i Edinburgh og blev solgt til både det britiske parlament og afskibet til officersmesser i hele verdenen.
Efter en årrække med faldende salgstal startede man i 2007 med at forbedre Drambuies brand og i 2009 lancerede man 40% malt whiskylikøren The Royal Legacy of 1745 som vandt priser i Frankrig.
I dag ejes Drambuie mærket af Glenfiddich.
Om whiskylikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Skotland |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Whisky |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 15 dage |
Opskrift på whiskylikør
Ingredienser
- 1 fl. blended skotsk whisky
- 0,7 kg honning (blosterhonning)
- 1 stang kanel
- 1 stang vanille
- 5 kryddernelliker
- Skræl af 1/2 citron (uden det hvide)
- 3 stængler rosmarin
- 1/4 tsk. tørret fennikel
Fremgangsmåde
- Tilføj whisky og citronskræl til et sylteglas og lad det stå i 24 timer.
- Filtrer citronskrællen fra og hæld whisky til i glasset.
- Tilføj rosmarin og fennikel til blandingen og lad det lagre i 14 dage.
- Filtrer rosmarin og fennikel fra, og hæld whisky tilbage i sylteglasset.
- Rids vanillestang, og hæld den i sylteglasset sammen med nelliker og kanel.
- Varm honningen op i en gryde, sammen med 50 ml vand. Hæld den smeltede honning i sylteglasset og stil hele blandingen til lagring i 6 måneder.
- Filtreres herefter på flask og kan lagres yderligere.
Kommentarer
Ingen.