Her er en af mine absolut favorit likører; julelikør. Jeg starter produktionen i april/maj måned, og så passer det med at jeg kan servere den i december, som en god lagret julelikør.
Om julelikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Likørbryggeriet |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1,2 ltr |
Lagringstid: | 7 måneder |
Opskrift på julelikør
Ingredienser
- 1 ltr. vodka
- 4 appelsiner
- 5 stk. stjerneanis
- 300 g honning (blomsterhonning)
- 10 stk. mandler
- 1 stang kanel (delt i 3 stk.)
- 1 stang vanille
- 1 æble
Fremgangsmåde
- Varm honningen op i en gryde sammen med 50 ml vand.
- Når den er godt smeltet hældes den i sylteglasset.
- Appelsinerne skrælles, således at der kommer mindst muligt af det hvide med, og skrællerne hældes i glasset.
- Skær æblet i både og hæld i glasset.
- Rids vanillestangen på langs og tilføj den til glasset sammen med resten af ingredienserne.
- Lad blandingen stå 1 måned til lagring et mørkt sted.
- Efter en måned filtreres blandingen igennem et klæde og hældes på flaske.
- Lad julelikøren lagre endnu 6 mdr., så bliver den rigtig god.
Kommentarer
Brug julelikøren i f.eks. kaffe, portvin eller cognac.