Sødlig, med et strejf af nelliker. Er du ikke så glad for smagen af cognac, så pift den op med søde mandariner og server den for dine gæster.
Denne mandarinlikør en sødere en almindelige Triple Sec og appelsinlikør, og har en krydret eftersmag pga. cognac’en.
Om mandarinchello
Type: | Likør |
Oprindelse: | Italien |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Cognac |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 5 uger |
Opskrift på mandarinchello
Ingredienser
- 10 modne mandariner/clemmetiner
- 10 kryddernelliker
- 70 cl cognac
- 3 dl sukker
- 1½ dl vand
Fremgangsmåde
- Vask de modne mandariner grundigt, og prik dem jævnt oven det hele med et gaffel eller strikkepind.
- Sæt 1 kryddernellike fast i hver mandarin, og læg dem i sylteglasset.
- Tilsæt cognac.
- Lad blandingen stå til lagring i 3 uger.
- Smag til med sukkersirup, og filtrer mandarinlikøren på flaske.
- Lad den lagre yderligere 2 uger.
Kommentarer
Serveres iskold fra fryseren.